SEBETERİAS KALESİ’Nİ ÇAĞ YÜZÜNE ÇIKARACAK KAZI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

BİNGÖL’ün Genç ilçesinde Urartular dönemine ilgilendiren olduğu melhuz Sebeterias Kalesi’nin dolaşma yüzüne çıkartılması üzere kazı çalışmalarına başlandı.

Elazığ Müze Müdürlüğü başkanlığında Bingöl İl Firez ve Turizm Müdürlüğü ile Canlı Belediyesi’nin üstelik destekleriyle Güre ilçesinde Misyon Nehri’nin yanında mevcut Sebeterias Kalesi’nde muayene kazısı başlatıldı. Urartular dönemine ilişik olduğu düşünülen kalede başlatılan çalışmada elde edilecek verilere göre ait kurumlar kat haritası çizecek ve anne çalışmalara o zaman başlanacak. Tahminî 20 devir sürmesi beklenen kazı bilimsel tetebbu kazısı ile tarihi eserlerin dönem yüzüne çıkarılarak, kale ile ilgili bilgilere ulaşılması hedefleniyor.

Bingöl İl Firez ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, hafriyat başlatmak üzere aynı tayin çalışması yürüttüklerini belirterek, ‘Bugün önce kazmayı vurduk. Bingöl Üniversitesi, Vilayet, Elazığ Müzesi, Bingöl Belediyesi ve Güre Belediyesi’nin bindi ve katkılarıyla bu işi başlattık. Burada bir hafriyat başlatmak için gerekli tespitleri yaptıktan bilahare anne iş o zaman başlayacaktır’ dedi.



Share: