İkiz raketler önceki Avrupa’da sonrada olimpiyatlarda yarışmayı hedefliyor

Türkiye Badminton Milli Topluluk Antrenörü ve Eskişehir Badminton İl Temsilcisi Nihat Horasan, Eskişehirli koşa cömert sporcular Baran Tuana ve Irmak Rana Yemişen’i olimpiyatlara hazırladıklarını belirterek, “Avrupa Ranking Turnuvaları’na puan toplayıp esasen Avrupa Şampiyonası’nda yarışacağız” dedi.

Horasan, bugüne büyüklüğünde 10’a mail milli bando sporcusu ile çalıştığını ve şu an ise Yemişen kardeşlerin temelden yetiştirdiği koşa sporcuları olduğunu belirtti. Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Hedef Özmekik ile alay malay ikizler yerine, Çift Bayanlar kategorisinde olimpiyatlarda yarışmayı hedeflediklerini nâkil Eskişehir Badminton İl Temsilcisi Horasan, Irmak ve Yağmur’un zat kategorilerinde federasyonun gözdesi olduğunu iletti. Gereç ve yetersiz dışı seyahatleri başta girmek için federasyondan destek alabilmenin kendileri için haddinden fazla yetişkin olduğunu vurgulayan Horasan; “İkizlerimizi olimpiyatlara dayanmak amacıyla haftada 6 aktarılma alıştırma yapıyoruz” dedi.

“Pilates ile sporcularımız ayrımsız adım öne geçiyor”

Turnuva dönemine girdikleri için badminton antrenman sayılarını kâh günlerde çifte çıkardıklarını dile getiren Nihat Horasan; beceri, heyetiyle, fitness, umumi bukağılık ve reformer pilates çalışmaları yaptıklarından meze etti. Sporcular üzere reformer pilatesin çokça faydası olduğunu ileten Horasan; laf ile ilişkin olarak sözlerine şu şekilde bitmeme etti:

“Pilates ile sporcularımız benzeri girişim öne geçiyor. Çünkü sert duruşu, ince kas gruplarını çalıştırmayı ve dengeyi haddinden fazla fazla sağlıyor. Genel namına tamam vücuda yönelik egzersizler yapıyoruz.”

“İkizlerimizin, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonluğu görebilmeleri adına çalışıyoruz”

Önceliklerine bakarak Türkiye bazında kalkışmak amacıyla 15 ve 17 gözyaşı atı turnuvaları olduğunu belirten Nihat Horasan, “Sporcularım 17 yaşından siktirici ancak orada bu kez mertebe almayı hedefliyoruz. Federasyonumuz, uluslararası düzeyde oynanan Avrupa Ranking Turnuvaları’na bizi yollayacak ve orada fakül toplayarak Avrupa Şampiyonaları’na gitmeye doğruluk kazanmayı hedefliyoruz. Mahmul dizgin aynı izlence ile çalışmaya gönül verdik. İkizlerimizin, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonluğu görebilmeleri hesabına elimizden mevrut seçme şeyi yapacağız” dedi.

“Alttan gelen sporcuları bile Milli Takım’a kazandırma gayretindeyiz”

Eskişehir Cahillik Spor Müdürlüğü vasıtasıyla ücretsiz ayrımsız şekilde yaz ve kış okulları grupları olduğuna bile özen çeken Horasan, “Şu zaman 60’a yakın sporcumuz var. Bunların 27’si enerjik performans ve 4 tanesi ise Milli Mızıka sporcusudur. Çalışmalarımız bu şekilde bitmeme ediyor. Alttan gelen sporcuları birlikte Milli Takım’a kazandırma gayretindeyiz” diye niteleyerek sözlerini sonlandırdı.

“Badminton bana sükse ve özgüven verdi”

Badmintonun namına kazandırdıklarından bahseden Eskişehirli milli badmintoncu Baran Tuana Yemişen ise, “Badminton; eş ortamıma girmemi sağladı. Başarı ve özgüven verdi. İkizim ile arada sırada rakip, kimi zaman de dost oluyoruz. Bu boyut bana yoz keyif veriyor. Beraber Milli Takım kamplarına gidiyoruz. Litvanya’birlikte, Hırvatistan ve Ankara kamplarımızı beraber geçirdik. Bütün gözyaşı gruplarında milli, olimpiyat şampiyonu ve antrenör atılmak istiyorum” diyerek hedeflerini dile getirdi. – ESKİŞEHİR

Share: