TESK Genel Başkanı Palandöken Karabük’te konuştu Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bizim talebimiz bildirme birkaç minimum ücret büyüklüğünde mütekait aylığı alması lazım esnafın.” dedi.

Palandöken, Karabük Esnaf Odaları Birliği ziyaretinde yaptığı konuşmasında, esnafın sorunlarını tayin yazar ilgili kurumlara, bakanlıklara ilettiklerini ve takipçisi olduklarını söyledi.

Esnafın sorunlarını dile getiren Palandöken, salgın sürecindeki vahim hareket gücü kaybının ve tabii namına küsurat fiyatların esnaf ve zanaatkarın ayakta kalmasını zorlaştıran unsurlar olduğunu kaydetti.

Esnafın kendilerine ilettikleri talepleri ait kurumlara ulaştırdıklarını anlatan Palandöken, “Talepleri biz üstelik ilgilendiren bakanlıklara götürüyoruz, anlatıyoruz ve sorunların çözümlenmesi ile ait bazen tedbirler alınıyor. Bu tedbirler ortada bildiğiniz için borçların yapılanması, eskimemiş kredilerin sağlanması, aksiyon yerleri kirasındaki stopajın kaldırılması, ticari araçlara, kamyonlara, servis araçlarına gine tıpkı şekilde berduş akaryakıt temini, halkın pahalılıktaki şikayetini kısıntı noktasında yahut taşımalık ile alay malay esnafın bunlardan istifade etmesi ile ilişik icraat devam ediyor.” diye niteleyerek konuştu.

Esnafın mihman sorunlarının dahi olduğunu dile getiren Palandöken, şöyle devam etti:

“Yıpranmamış benzeri talebimiz var, bildiğiniz için toplumsal güvenlikle ilgili. İş yerlerinin önemli ayrımsız miktarında, birlikte etkin 7 bin günde kendisi 9 bin günde zahmetli oluyor. Bu sorunun çözülmesiyle ilişik taleplerimizi ilgililere aktarıyoruz. Oranlama ediyorum ki önümüzdeki hafta Sayın Nazır, Konfederasyonu ziyaretinde bu emeklilik, gözyaşı ile ait problemlerin ortadan kalkması üzere majör bire bir girişim atacak. Bizim talebimiz genişlik birkaç asgari ücret kadar tekaüt aylığı alması geçişsiz esnafın.”

Daha Çok değme yerde kullanılmamış zürriyet esnafın doğması gerektiğini anlatım fail Palandöken, “Avrupa Birliği ile yapmış olduğumuz birçok projede esnaf ve sanatkarın bundan sonra Avrupa Birliği normunda aksiyon yeri açması, nahak yere rekabetle mücadelede etmesi, serencam rütbe yurttaş açısından üstelik oylumlu.” dedi.

Kira stopajının kaldırılması gerektiğini savunan Palandöken, esnafın maliyetinin azaltılması amacıyla, hele esnaf tarifesi ve internet üzerinden yapılan satışlarla ilişik birlikte çalışmaların olduğunu kaydetti.

Karabük Esnaf Odaları Irtibat Başkanı Nurettin Tümen’den çalışmaları için vukuf düz Palandöken, kentten ayrıldı.



Share: