TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Huzurun olmadığı yerde tecim olamaz, ticaretin olmadığı yerde de şımarıklık olamaz”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Huzurun olmadığı yerde ticaret gayrimümkün, ticaretin olmadığı yerde dahi naz olanaksız.” dedi.

Bingöl Valisi Fehamet Dikici’yi görüşme fail Hisarcıklıoğlu, daha sonraları Şehremini Erdal Arıkan ile makamında görüştü.

Hisarcıklıoğlu, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, bakir bakım binasıyla kurum duyduklarını söyledi.

İş dünyasının birincil entrika merkezleri olan odaların, şehirlerine değer katan, güzelleştiren, bakım eden yerler haline gelmeleri gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, yıpranmamış bakım binasının Bingöl’ün gelişmesine henüz iri katkılar vereceğine inandığını aktardı.

Türk iş dünyası olarak mesleki eğitime şişman ehemmiyet verdiklerini ve yıllardır bununla uğraştıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Bu uğraşmaların sonucunda bugün 113 iz lisesinin hamiliğini Türkiye’deki delik ve borsalar yapmaktadır. Burada dahi nazik sükse elde ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Mart ayında dahi burada TOGG’u hep beraber göreceğiz”

Domestik otomobilin Türk insanı için 120 yıllık hayalet olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, 1960 yılında nakıs kalık “Türkiye’nin Otomobili” projesi amacıyla 2017’üstelik görev üstlendiklerini anımsattı.

Bunun öncesinde 15 sene çağrıda bulunulduğunu ancak kimsenin çıkmadığını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Dünyayla teknolojik alanda bire bir zamanda yüzdelik 100 elektrikli, IP hakları bize ilişik olan otomobilin Gemlik’teki fabrikasının açılışını 29 Ekimde yapacağız. Bu, haddizatında Türk aksiyon dünyasının gururu. Bu otomobili yapanlar sizlersiniz. İnşallah Mart ayında dahi burada TOGG’u bütün bu arada göreceğiz. Bütün beraber burada bineceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Mıntıka coğrafyamızda ve dünyada birlikte yaşayış istiyoruz”

Ilişki ve kardeşlik vurgusu fail Hisarcıklıoğlu, şöyle bitmeme etti:

“Huzurun olmadığı yerde tecim imkânsız, ticaretin olmadığı yerde da işve olamaz. Biz üstelik ülkemizde ticaretimizi yapabilmek amacıyla huzur istiyoruz. Artı ilerlemek istiyoruz, halkımızı varlıklı demek, istihdam inşa etmek istiyoruz. Amma vakit kaybetmeden ülkemizde değil, mıntıka coğrafyamızda ve dünyada üstelik erinç istiyoruz. Zira önümüz açıldıktan dünyayla tecim ika şahsımız elan dahi artar. Cenabıhak ‘Bir ve beraber olunca rahmeti, bereketi veririm’ diyor. Ben bu kapsamda diyorum kim; ‘Ne olur birbirinizi ötekileştirmeyin.’ Budunsal kökeni, mezhebi, siyasal fikrinden etraf birbirinizi ötekileştirmeyin. Aramızda farklı fikirlerimizi tartışacağız, eş akılda birleşeceğiz. Bunu yapanlar kazanıyor, bunu yapamayanlar kaybediyor. Cenabıhak bize üstelik bir araya gelip birlikte debi etme kabiliyetini kırıcı günde verdiği üzere gür günde bile versin.”

TBMM Çekim ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve DOĞRU Tümen Bingöl Saylav Cevdet Yılmaz üstelik Kovid-19 salgını sonrasında dünyanın yeryüzü şanslı ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu anlatım ederek, “Hazırlık sistemlerinin değiştirildiği, değişik arayışların olduğu tıpkı dünyadayız. Ukrayna savaşı sonrası Türkiye’nin ciddi önemi anlaşılmış durumda. Itidalli vadede Türkiye ense itidalli dirimsel grubundan efdal dirimlik grubuna geçmeye aday benzeri talih. Bunu dahi henüz fazla demokrasiyle elan fazla kalkınmayla başaracak.” diye konuştu.

Konuşmaların peşi sıra Hisarcıklıoğlu ve Yılmaz, beraberindeki Ilbay Haysiyet Fellah, Şehremini Erdal Arıkan, SELIM Öğür Bingöl Mebus Feyzi Berdibek, Bingöl Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı Mahmut Ayas ile yeni bakım binasının açılışını gerçekleştirdi.



Share: