Trakya Üniversitesi’nde mektepli kayıtları başladı

Trakya Üniversitesi’nde mektepli kayıtları başladı.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Kongre Merkezi’nde oluşturulan anahtar merkezini gezerek görevli personel ve taşıt üzere gelen öğrencilerle kardeş kardeş etti.

Kırbıyık ve Tabakoğlu, ebeveynleri darülfünun personeli olan Meriç Aktoprak, Baylan Beşyıldız ve Burak Güncan’ın kaydını yaptı.

Kayıt sonrası gazetecilere açıklama yapan Kırbıyık, Trakya Üniversitesi’nin Türkiye’nin doğru üniversitelerinden olduğunu söyledi.

Bu yıl, 8 bin 800 öğrencinin araç yaptıracağını, uluslararası öğrencilerin da bu sayıya ekleneceğini belirten Kırbıyık, “Mevrut öğrencilerin heyecanını tesahup etmek istedik. Sunturlu ayrımsız iş ortamı oluşuk. Tıpkısı yandan e-mehabet üzerinden elektronik ortamda de taşıt işlemleri yapılıyor. Bire Bir hizip öğrencimiz karşı karşıya kayıt yaptırmayı yeğleme ediyor. Edirne iyicene ayrımsız şehir. Öğrencilerimiz domuzuna bir şehirde öğrencilik hayatlarına devem edecekler. Bizler üstelik onların burada eğitim talim faaliyetlerine iyice tıpkı şekilde bitmeme edebilmeleri üzere elimizden gelen gelişigüzel cins desteği vereceğiz.” diye konuştu.

Rektör Tabakoğlu üstelik Edirne’nin 40 bin öğrenciyle etkili bir site haline geleceğini belirterek Vali Kırbıyık’a katılımı için teşekkürname etti.

Çocukları Trakya Üniversitesi’ni kazanan üniversite personeli üstelik pusat heyecanı yaşadı.

26 yıldır Trakya Üniversitesi’nde çalıştığını tamlayan Feridun Güncan, oğlu Burak Gürcan’ın tababet fakültesine ikincilikle girdiğini, yıllardır çalıştığı hastanede oğlunun tıp öğrencisi olmasının çekicilik verici olduğunu belirtti.

Burak Güncan da istediği bölümü kazandığı amacıyla mutlu olduğunu tabir etti.

Uzunköprü Iz Yüksekokulu Öğretim Yardımcısı Dr. Seyfi Aktoprak dahi Kalıtım Bilimi ve Biyomühendislik Bölümü’nü kazanan kızı Meriç Aktoprak’ın fariza yaptığı üniversitede eğitim bilimi algı olmasından bahtiyarlık duyduğunu söyledi.

E- azamet üzerinden kayıtlar 24 Ağustos’ta, yüz yüze kayıtlar üstelik 26 Ağustos’ta sona erecek.



Share: