Turgutlu’da Zafer Bayramı Şenlikleri İçin Mankafa Sayım Başladı

Turgutlu Belediyesi karı sahipliğinde 9 zaman sürecek “Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Halas Şenlikleri”, 30 Ağustos-7 Eylül beyninde düzenlenecek.

İlçenin kocaman kültürel etkinliklerinin başında mevrut “Galebe Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri”, 30 Ağustos Salı haset başlayacak, 7 Ilkgüz Çarşamba haset sona erecek.  Şenlikler kapsamında Galibiyet Bayramı’nın 100. yıl kutlamaları, Zafer Bayramı Korteji ile başlayacak ve İrem Derici konseriyle devam edecek. Turgutlu’nun kurtuluşunun 100’üncü sene dönümü, İlyas Yalçıntaş konserleriyle kutlanacak. Manuş Ağababa ise 3 Ilkgüz Cumartesi günü sevenleriyle buluşacak.

Turgutlu’daki memleketli dernekleri teşrikimesai ile 31 Ağustos Çarşamba haset Makedonya ve Azerbaycan Kültürleri, 2 Ilkgüz Cuma haset Karadeniz ve Erzurum Kültürleri, 4 Eylül Alım Satım günü Yörük ve Selendi Kültürleri, 5 Eylül Pazartesi günü Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Şarki Kültürleri Gecesi düzenlenecek. 6 Eylül Salı haset ise sanatkâr Serkan Çağrı’nın saygınlık konuğu olacağı “Zurnaların Çığlığı Festivali” ile Turgutlulular müziğe doyacak.  Neşe boyunca çeşitli etkinlikler yurttaşların katılımına sarih olacak.

Halkı şenliklere nida eden Turgutlu Belediye Başkanı Güç Akın, şunları söyledi:

“Yengi Bayramı, Bağ Bozumu ve Halas Şenlikleri’mize çevrilmiş eyyam kaldı. Bu yıl birlikte çok renkli, ahenktar ayrımsız şenliğe imza atacağız. Dokuz zaman süresince herhangi bir akşam ayrımsız etkinliğimizi hemşehrilerimizle buluşturacağız. amma velakin Yengi Bayramı’mızı ve Turgutlu’muzun kurtuluşunun 100. sene sevincini ve heyecanını hep birlikte yaşayacağız. 30 Ağustos-7 Eylül tarihleri ortada gerçekleştireceğimiz Utku Bayramı, Sonbahar ve Kurtuluş Şenliklerimize eksiksiz hemşehrilerimi çağırma ediyorum.”

Share: