Türkiye Drone Şampiyonası’nın üçüncü etabı Artvin’de tamamlandı

TEKNOFEST kapsamında Artvin’da planlı Türkiye Drone Şampiyonası’nın üçüncü etabı sona erdi.

Artvin Valiliği Kaledibi İskelesi Toplumsal Tesisleri’nin bahçesinde planlı ve aralarında milli sporcuların bile bulunduğu yarışlar, 12 ilden 19 lisanslı sporcu katılımıyla gerçekleştirildi.

Sporcular öz tasarımları dronlar ile 15 kapıdan oluşan parkuru kusursuz ve sunma çabuk şekilde tamamlayarak dereceye bürümek için müthiş uğraş etti.

Parkuru sunma bereketli dereceyle bitiren Atakan Yasmık bir numara, Hüseyin Ablak ikinci, Hüseyin Yılmaz Çimen da üçüncülüğü elde etti.

Ödün töreninde konuşan Artvin Valisi Yılmayan Zirve, iki bölüm süresince Artvin’dahi haddinden fazla güzel yarışlar izlediklerini söyledi.

Bütün yarışmacıların haddinden fazla bereketli amal çıkardığını anlatım fail Doruk, “Böylesine tıpkı organizasyonu ülkemizde düzenledikleri üzere emeği olan kül kurumlara teşekkürname ediyorum. Hava duyduğumuz benzeri düzenleme. Dünyada bunun tıpkı tıpkısı bulunmayan. Hakeza bire bir organizasyona sahip olduğumuz için alım duyuyoruz. Ilkin Selçuk Bayraktar beyefendi atılmak için destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek konuştu.

Yarışmaya Adana’dan katılarak bir numara olan 16 yaşındaki Atakan Yasmık, AA muhabirine, elan önce iki birinciliği olduğuna değinerek, “Bu yılki şampiyonada, üçüncü aşama olan Artvin etabında birinci oldum, çokça mutluyum. Benim amacıyla kolaydı. Haddinden Fazla zorlanmadım. Az Buçuk rüzgar vardı. Dronlar etkilendi ve benim üzere dava olmadı. Yarışmamızı başarıyla bitirdik.” dedi.

Yarışmalara tınlamalı antrenmanlarla hazırlandığını aktaran Mercimek, “Cümle kişi dronunu özlük tasarlıyor. Çünkü herkesin uçuş sitili ayrımlı. Dolayısıyla dronların uçuş şekli farklı olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Yarışları ikinci namına mütemmim milli sportmen Hüseyin Ablak ise Artvin’da korkunç tıpkı yarışı geride bıraktıklarını, ikincilikten etraf mutlu olduğunu dile getirdi.

Yarışmada üçüncü olan 25 yaşındaki Hüseyin Yılmayan Çimen da yarışlara Antalya’dan katıldığını ve 6 yıldır dron pilotluğu yaptığını, yarışların çok fırtınalı ve güçlü geçtiğini kaydetti.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’nin (STM) yürütücülüğünü yaptığı, evvel etabı Kastamonu’üstelik, ikinci etabı Sinop’ta, üçüncü etabı ise Artvin’bile tamamlanan şampiyonada dereceye giren 16 sporcu, 30-31 Ağustos’ta Samsun’üstelik düzenlenecek Türkiye Drone Şampiyonası finalinde yarışacak.

Final yarışında önce iki sırayı elde edecek sporcular, “TEKNOFEST 2022 World Drone Cup”ta Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.



Share: