“Türkiye Sohbetleri” toplantısı düzenlendi

Bolu’birlikte, Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında “Türkiye Sohbetleri” toplantısı gerçekleştirildi.

Bolu Valiliği ve Sivil Tesanüt Platformunca Bolu Tecim ve Endüstri Odası Konuşma Salonu’nda düzenlenen programa Bolu Valisi Erkan Tığ, Eş ve Içtimai Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Afiyet ve Gıda Politikalar Yerleşmiş Üyesi Ahmet Sağlıklı Köroğlu, Reisicumhur Danışmanı ve Sivil El Birliği Platformu Başkanı Ayhan Oğan, hareket dünyası ile sivil cemiyet kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, burada yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında “Türkiye Yüzyılı” sloganı ile planlı toplantıların öneminden bahsetti.

Türkiye’nin serencam yıllardaki gelişimi ile içtimai icraat karşı kıymetlendirme fail Tığ, “Devletimiz, aynı Köroğlu kadar, ezilenin, mazlumun, garibanın beraberinde olmuştur. Dünyada bunun örneklerini bütün görüyoruz. Karabağ’dahi, Suriye’de, Irak’ta, Somali’birlikte, Balkanlar’da görüyoruz. Dünyanın neresinde tıpkı sorun varsa, kim eziliyorsa, ki ihtiyaç sahibiyse biz onlara temelli havari oluyoruz. Osmanlı’bile ve Selçuklu’dahi olduğu üzere. İnanıyorum ki bakir yüzyıl dahi Türkiye Yüzyılı olacak ve bizler adımızı çok elan bol tıpkısı şekilde bilcümle dünyaya duyuracağız.” ifadesini kullandı.

“Devlet amacıyla var olan halktan, el amacıyla var olan benzeri azamet paradigmasına döndük”

Tanrı da “Türkiye Sohbetleri” programının kapsamı ve içeriği için katılımcılara vukuf verdi.

“Türkiye’ye dayalı, Türkiye üzere, Türkiye içinden her meze bizim amacıyla mübarek, kutsi bire bir sözdür” düşüncesi ile Türkiye’yi dolaşarak vatandaşların kanaatlerini, yorumlarını ve analizlerini dinlediklerini anlatım eden Tanrı, Türkiye Yüzyılı Vizyonu nedir? Elbette olması gerekir? çerçevesinde Türkiye’nin ve dünyanın sonuç 20 yılını kıymetlendirmek istediğini dile getirdi.

Oğan 2000’li yıllarda Türkiye’nin uğrunda Avrupa Birliği (AB) perspektifi dışında apayrı alternatifi sıfır bire bir mevki olarak niteleyerek “Kişi bağırsak karışıklıkları, ekonomisi tamamen dışa tabi ve üretimi zayıf kırılgan benzeri ülkeydi. Zaman ayrımsız çokça alanda Türkiye’da şişman reformlar yaptık. Bu reformları bilcümle beraber yaptık. Tıpkısı zincir içerisinde, bütün Türk milleti bu arada cereyan ederek bu başarıyı elde ettik. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadan bile bu hedefleri yakalayabilmek metin kabil değildi.” diye niteleyerek konuştu.

Türkiye’nin 20 yıl öncesinde demokratlık özellikle görünmek amacıyla stabil çokça alanda sıkıntılar dallı güllü aynı mevki olduğuna vurgu işleyen Oğan, “Celal için var olan halktan, umum amacıyla var olan aynı cesamet paradigmasına döndük. Bu haddinden fazla kocaman aynı reformdur.” dedi.

“Biz şu dakika balaban Türkiye olduk. Küresel benzeri aktör olmaya akla yatkın hemen kez alıyoruz”

Cumhurbaşkanlığı Keyif ve Besin Politikalar Müesses Üyesi Ahmet Haklı Köroğlu ise, Türkiye’dahi yapılacak seçimlerin önemine vurgu yaparak, “2023 yılı, cumhuriyetimizin yüzüncü yılı ve yalnız Türkiye’deki siyaseti izlem edenler açısından değil, dünyada siyaseti strateji edenler açısından rapor edildiği üzere dünyanın genişlik eke seçimini kısmetse mayıs ayında bilcümle birlikte yapacağız.” dedi.

Türk milletinin mayıs ayında yapacağı tercihle evet Türkiye’den yana olanları ya üstelik “Baştan Büyün Türkiye’yi Kuracağız” diyenleri tercih edeceğini tabir fail Köroğlu, “Tığ şu dakika şişman Türkiye olduk. Toptan bir aktör olmaya akilane serian defa alıyoruz. Yani, Türkiye yüzyılını, şişman ayrımsız devlet olan Türkiye’mizin vizyonunu, misyonunu bilcümle evrensele aksettirmek için aynı gayretin içindeyiz.” şeklinde konuştu.

Sülale ve Toplumsal Hizmetler Nazır Yardımcısı İsmail Ergüneş da, bakanlığın çalışmalarından bahsederek, “Türkiye yüzyılı vizyonunun temelini teşkil şey, 2000 yılından sonradan Türkiye’nin dünyadaki ülkelerle sosyal yardımlar ve toplumsal hizmetler açısından gittiği ayrışmadı. 2000 yılından sonraları mukaddema hiçbir şekilde kurumsallaşmamış, mevzuatı oluşturulmamış, organizasyonu tamamlanmammış, hep kurumların hep temellendirildi. Bu milletin hizmetine sunuldu. Ev bakanlığı olarak 2000 yılından bilahare yaptığımız şu, iki unsur üzerine cereyan ediyoruz. Paradigmamız 2 modül. Karı odaklı yaklaşıyoruz, bildirme odaklı hizmet sunuyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının peşi sıra güruh, soru cevap şeklinde bitmeme etti.

Share: