Kamu Işaret-Sen Samsun Ofis Başkanı Şans: “32 Yılda Seçme Türlü Akın ve Kişmiri Yaymaca Karşısında Sendikal Anlayışımız Çizgisinden Karşılık Vermedi”

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

KESK’e vabeste Cümle Belen-Sen Samsun Yazıhane Başkanı Suat Kader, sendikanın 32. yapılış sene dönümü nedeniyle “Haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısındaki duruşu, sosyal sorunlara duyarlılığı emekçilerin sendikalarına sahiplenmesinin temel dayanağı olmuştur. 32 yılda, seçkin nev geveze ve yağız propaganda karşısında üyelerini ve kurumsal kimliğini korumada, evvel günkü savaşım çizgisinden ödün vermeyen sendikal anlayışımız, gelişigüzel çevrim siyasi nüfuz ve emek düşmanı yönetimlerin hedefinde olmuştur” dedi.

Eksiksiz Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Talih, sendikanın 32. Bünye sene dönümü dolayısıyla izah yaptı. Nasip, şunları söyledi:

“20 Aralık 1990 tarihinde ülkemizin ciharıyek yanında delege 1618 müessis unsur ile İstanbul Valiliğine yapılan müracaatla, sendikal adalet ve özgürlükler ile el erki ve hazar mücadelesi yaşamına başladı. İlk günkü düş, akide ve kararlılıkla mülki idare emekçilerinin esas ve zinde sendikası Tekmil Belen-Sen’imizin 32. yılı mutlu olsun.  İlk dolgun sözleşmeden, yerli yönetimde mücahede yaşamına dair yaşanan binlerce sorunun çözümünde emekçilerin sesi olan sendikamız türel kazanımları ile da ilkler beyninde yerini almıştır.

“KURUMSAL KİMLİĞİMİZDEN IVAZ VERMEYEN SENDİKAYIZ”

Haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısındaki duruşu, sosyal sorunlara duyarlılığı emekçilerin sendikalarına sahiplenmesinin anne dayanağı olmuştur. 32 yılda, gelişigüzel soy çevik ve karaca yaymaca karşısında üyelerini ve kurumsal kimliğini korumada, önceki günkü savaş çizgisinden ödün vermeyen sendikal anlayışımız, temas çevrim siyasal erk ve çalışma düşmanı yönetimlerin hedefinde olmuştur. Çoğulcu demokrasinin ilkesel savunucusu, ülkemizin farklı kimlik ve kültürlerini zenginliğimiz namına algılamış olan sendikal ilkesel duruşumuz mücadelede tarihimizin mihenk taşlarındandır. Repertuvar, deneyimleri ve mücadeleci yanı ile türe, el erki, laiklik ve doğruluk alma mücadelesinde birlikte kat yürüdüğümüz eksiksiz örgen ve dalavere kadrolarımıza şükranlarımızı sunar, nice 32 yıllar murat ederim.”

Share: