Uşak’taki battaniye fabrikaları depremzedeler üzere çalışıyor

Battaniye üretim merkezi Uşak’ta, eşkâl üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenler amacıyla günlük 50 binin üzerinde battaniye üretiliyor.

Depremin kolaylıkla ardından Çeltek Valiliği koordinasyonuyla battaniye üreticileriyle yapılan toplantıda, fabrikalarda takkadak zelzele bölgesine müteveccih üretim yapılması üstüne karara varıldı.

Çeltek Şehremini Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil iflah diledi.

Depremin bir lahzada arkası sıra kolaylıkla bölgeye battaniye sevkiyatına başladıklarını aktaran Çakın, şöyle konuştu:

“Eksiksiz sanayicilerimiz bilcümle güçleriyle stoklarındaki battaniyelerin hızlı aynı şekilde sevkiyatı hem de battaniye üretim kapasitelerini arttırarak sürmek konusunda çokça tehlikeli adımlar attılar. Şu esas kadar Uşak’ımızdan 500 binin üstünde battaniye sevkiyatı gerçekleştirildi ve sevkiyatlar de devam ediyor. 1 milyonun üzerinde tıpkısı sevkiyat amacıyla planlamalar yapıldı. Benzeri taraftan stoklardaki battaniyeler atıf edilirken ayrıksı taraftan de 20 battaniye üreticisi firmamız üstelik 50 binin üstünde günlük üretime devam ediyor.”

Yer Sarsıntısı bölgesine elan çok battaniye gönderebilmek amacıyla fabrikaların sakır sakır çalışmaya devam ettiğini aktaran Şimşek, şöyle bitmeme etti:

“Battaniye imalatçılarında üstelik 2 binin üstünde çalışan, elden battaniye üretimi amacıyla makinelerin başında, geceli gündüzlü demeden çalışıyorlar. Seçkin sabık dönme kapasiteyi ilave üzerine özellikle bu firmalarımızla çalışan işçilerimizin özverili gayretleriyle vardiyalarını arttırarak, çalışmalarını hızlandırarak bu kapasiteyi üstelik arttırmaya devam ediyorlar. Yardımcı’tan depremde etkilenen vatandaşlarımıza bu itici günlerde Yardımcı battaniyelerimizi ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu konuda parçalanmamış vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Uşak sanayisi ve sanayicileri ihtiyaç duyulan battaniyeyi sevk etmeye, sağlamaya ve üretmeye kıvrak benzeri şekilde bitmeme edecekler.”

Yemeden Içmeden zelzele bölgesine üretim yapılıyor

Fabrikaların yemeden içmeden deprem bölgesine istihsal yaptığını, ticari amaçlı üretimlerini durduklarını dile getiren Şimşek, şunları belirtti:

“İlk dönme yapmış olduğumuz toplantıda, zelzele bölgesinden gelecek ihtiyaçların haricinde tek şekilde battaniye tertipsiz veya tacir vasıtasıyla satılmaması üstüne, bilcümle satışların AFAD koordinasyonu üzerinden yapılması konusu üstünde anlaşma sağladık.”

Şimşek, ildeki kül sanayicilerin bu mutabakata uygun tıpkı şekilde ürettikleri battaniyeyi, AFAD’daki koordinasyon merkezine gönderdiklerini söyleyerek, “Buradan alınan tutanaklarla AFAD merkezden manipülasyon çerçevesinde deprem bölgesindeki illerimize sevkiyatı yapılıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: