Van Kalesi’ndeki “Gülistan Bahçesi” yenilendi

Van’ın İpekyolu Belediyesi, Van Kalesi’nin kuzeyindeki “Gülistan Bahçesi”ni yeniledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Otopark ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Abdurrahman Gazi Türbesi’nin birlikte mevcut ve endemik gül türlerini bünyesinde barındıran bahçeyi yeniden düzenledi.

Tamamlanan çalışmaları inceleyici Ilçebay ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Ziyalı, bahçenin il üzere tarihi öneme topluluk olduğunu söyledi.

Bahçenin bir nice ziyaretçiye, turiste, özel günlerini ölmezleştirmek isteyen eş ve damada sülale sahipliği yaptığını tamlayan Vazıh, “Van Kalesi eteklerinde içre tür garip gül türünü barındıran bu bahçede ekiplerimiz yoluyla ağırbaşlı benzeri faaliyet yürütüldü. Üslup yolları, oturma alanları, peyzaj çalışmaları yapıldı, gelin ve damatlar amacıyla fotoğraf çekimlerinde kullanabilecekleri aynı fotoğraf alanı dizayn edildi. Önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağı bahçenin umum hemşerilerimize filinta olmasını dilerim.” diye niteleyerek konuştu.

Bahçede kentin tescilli gül reçeli ve şerbet yapımında geçer not Van Gülü’nün beraberinde, Hoşap, Türk, Isparta, Şurubi, Beyaz, Turuncu-Solgun, Bonanza, Kral gibi gül türleri bulunuyor.

Share: