YANLIŞSIZ Parti İzmir’den 40 derece sıcakta Tire turu

DÜRÜST Tümen İzmir İl Başkanı Asillik Uca Sonsuz, ‘karınca modeli’ meydan çalışması çerçevesinde; milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Cemal Bekle, anne kademe, avrat ve bilgisizlik kollarının katılımıyla Tire’deydi. Bölgenin ziraat odaları ile üstelik ile ayrımsız araya gelen Sürekli, “Vatandaşla kavuşmak üzere engel tanımayız. Alan çalışmalarımıza yaz sıcağına rağmen hiç mesafe vermedik. Tire; tarım ve hayvancılık alanında bölgenin öncüsüdür. Çiftçimiz yalnız değil. Seçkin şartta onlarlayız” diyerek konuştu.

SELIM Parti İzmir İl Başkanı Asalet Yüksek Sürekli, karınca modeli düz çalışmaları çerçevesinde Tire ilçesinde çalışmalarını yürüttü. Programlara; milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Cemal Bekle, esas merhale, karı ve gençlik kollarının üyeleri katıldı. Aheste temposuna; yurttaş, esnaf, örgen, işletme ziyaretleri ve STK buluşmalarını sığdıran Başbuğ Daim, eke mesajlar verdi.

Öte yandan DÜRÜST Tümen İzmir İl Başkanı Asalet Mualla Sürekli, 1 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda sağlıkçıları, yıpranmamış üyeleri evinde konuşma ederek, İstasyon Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla kardeşçe etti.

Torbalı, Tire, Kemalpaşa, Selçuk, Kiraz, Beydağ ve Ödemiş Ekincilik Odası başkanlarıyla tıpkısı derinti işleyen Sürekli, temenni ve önerileri dinledi. Sonsuz, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Tarım ve hayvancılık girdilerinde aile ve mart aylarına göre ongun durumdayız. Bire Bir dara yakalandı. Akıbet Başbakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Binali Saika ile Ekincilik Bakanımız duyurdu. Ölçülü vadede 4 asıl kalemde; motorin, ağızotu, basılmış ve tohumda eskimemiş destekler olacak. Elektrikte sübvanse vardı kim bu sene üstelik olması beklenen. Biraz hafta önce, 87 milyon 22 bin 278 TL’lik tarımsal destek ödemeleri çiftçimizin adına yattı. Bunun 68 milyon 234 bin lirası kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, 9 milyon 236 bin 854 lirası eksper eller proje desteği, 9,5 milyonu ise sertifikalı zürriyet üretim desteği çerçevesinde verildi. Bugün Tire’dahi 182 doğruluk sahibi çiftçimizin 98’ine araba ve ekipmanlarını konfirmasyon ettik. Hibelerimiz devam edecek. Mart ayında ilan ettiğimiz ekincilik seferberliği tükenik değil. Dünya üzerinde, pandemiyle ve diğer etkenlerle kafa gösteren konuşu dalgalanmalara karşı çokça dolgunca direndik. Aldığımız tekmil tedbirlerin müspet sonucunu gördük. 21 yılını dolduracak olan SELIM Tümen iktidarının sükse sırrı, rastgele kesimin olduğu üzere ekincilik üreticimizin birlikte yanına giderken derdini, beklentisini biliyor tevessül etmek. Adımlarımızı sizleri bile kulaktan atıyoruz. Somut, elle tutulur proje ve desteklerle nöbet alıyoruz.”

Tire Sanayi Sitesi esnafıyla buluşan, arkası sıra Cambazlı Kalkınma Kooperatifi üyeleriyle tıpkı araya gelen Başkan Daima, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Bronz Soyer’in Buca Metrosu’nda engellendikleri yönünde açıklamalarını bile değerlendirdi.

“Mazeret üretmekten, bulunak şaşırtmaktan vazgeçsinler”

Daim, “Bahane üretmekten ve bulunak şaşırtmaktan vazgeçmeliler. Yer Altı Treni projesinin çıkmaza girmesinin sorumlusu kendileridir. İhaleye itiraz eden de merkezi hükümet değil, açtıkları ihalede İzmir’i ve belediyeyi zarara meydana gelmek için yaptıkları tercihtir. Haksızlığa uğrattıkları şahıslar hukuka sığınmıştır. Bitiremedikleri, beceremedikleri her aha bir kalkanın arkasına sığınmaktan vazgeçmiyorlar. Bu kervana Soyer de katıldı ki hiç şaşırmıyoruz. 3 yılda ortaya çıkarabildiği bir tane bir yapıt yok. İzmir’in raylı sistemine sahip çıkıyor; amma onda üstelik kendisinin sunma beribenzer emeği bulunmayan. Selefinin bin bire bir zorlukla, zorla bitirdiği metroyu kendisi yapmış kadar konuşuyor. Hükümet ortaklığı ile hayata güzeşte ve İzmir’i taşıyan İZBAN üzere bire bir projeyi görmezden geliyor. Öz masalını yazıyor, rolleri kafasına bakarak dağıtıyor ve oynuyor. Kulp üretmekten, bulunak şaşırtmaktan vazgeçsinler. Bıraksınlar, başkalarının yaptığı ile övünmeyi, Allah rızası amacıyla bir yegâne işi, yakınmadan başlayıp bitirsinler” dedi. – İZMİR

Share: