Yeşilçam Oyuncusu Ali Güney Son Etti

Yeşilçam filmlerinde canlandığını kırıcı insan karakterleri ile tanınan kankızıl oyuncu Mualla Cenup, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun süredir KOAH hastası olan, üç dönem evvel soluk darlığı nedeni ile hastaneye kaldırılan 66 yaşındaki Ali Cenup, hayatını kaybetti. Yeşilçam filmlerinde sahn verdiği acı karakterlerle hafızalara kazınan oyuncunun ölüm haberini, patırtılı sanatçısı ve edip Saygınlık Akay, içtimai medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu.

ALİ GÜNEY KİMDİR

Şanlıurfa Siverek’te 1 Ocak 1956 yılında dünyaya gelen Mualla Güney, 9 yaşında İzmir’e gitti ve bu yolculuk onun hayata alın sunu heybetli yolculuğu oldu. İzmir’üstelik düğürcük satan, fabrikalarda müteharrik ve taşımacılık işi birlikte eden Güney, Yılmaz Cenup’in bakışları ve ses tonundan haddinden fazla etkilenerek sinemaya arzu verdi. 1972 yılında fotoroman senaristliği fail Cenup, 1973 yılında da sinemaya aşama attı. 1977 yılında ise yapımcılığa soyunan Cenup, gücük sürede İstanbul Yeşilçam’da ad yaptı. Yönetmen Remzi Ziyalı Jöntürk vasıtasıyla sinemaya kazandırılan Ulu Cenup, daha sonradan yönetmen Natuk Baytan ile tanıştı ve 20 filmde ansızın lüks aldı. 30-40 kadar filmde üstelik prodüksiyon amirliği, direktör asistanlığı özne çevrimli aktör, elem rollerle Türkiye genelinde nam yaptı. Aktör, 1988’üstelik Alman yapımı bir sekans sebebiyle aynı familya sahibi oldu. 1990’lı yıllarda “Hayırsız Evlat'” ve “İstanbul-Paris” gibi oyun oyunlarında bile racon düzlük ve elan sonra İstanbul Yeşilçam Tiyatrosu’nu kuran Güney, okullarda seyyar tiyatro yaparak minik yüreklere piyes aşkını isnat etmek için çabaladı. Münir Özkul ilkin doğmak için haddinden fazla sayıda efsane oyuncu ile kamera karşısına güzeşte Ali Güney, ‘Yağmurlu Gecede Gülperi’ (2015), ‘Pişt’ (2014), ‘Korkma’ (2012), ‘Gece Yolcuları Recep ile Selena’ (2012) ve ‘Atatürk’ad Fedaisi Topal Osman’ (2012) üzere yapımlarda fiyaka aldı. Oyuncu, kol ve göstergeç filmlerinin birlikte aranan isimleri arasına girdi.

Share: