Yozgat Havalimanı, 2023 yılının Haziran ayında hizmete açılacak

Yozgat’ta Eriştirme ve Altyapı Bakanlığınca 2018 yılında temeli atılan ve yaklaşık 2 milyar liraya dünyalık olan Yozgat Havalimanın, 2023 yılının haziran ayında hizmete açılması planlanıyor.

Yozgat ve belde illerin albeni ulaşımı ihtiyacını durdurmak için 3 Haziran 2018’üstelik temeli atılan Yozgat Havalimanında inşaat çalışmaları müstacelen sürüyor. Enfrastrüktür çalışmalarında yüzde 90 gerçekleşme oranına ulaşılan Yozgat Havalimanında, ense çatı çalışmaları da Ağustos ayı içerisinde başlayacak ve 2023 yılının Haziran ayına akıllıca hava meydanı hizmete sunulacak. Sonuç yıllarda yapılan duble yollar, tamamlanmak amacıyla olan erdemli aceleci katar hattı ve havalimanı ile Yozgat, problemsiz tıpkısı erişim ağına kavuşmuş olacak.

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkiine yapılan Yozgat Havalimanında 36 bin metrekare apron, 2 bin 600 metre uzunluğunda ise pist bulunuyor. Bire Bir anda 4 itidalli destan, 5 şişman kabile uçağın iniş yapabileceği Yozgat Havalimanı, yıllık 2 milyon bulaşan kapasitesiyle birlikte uluslararası standartlarda tıpkı havalimanı olacak.

Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde kâin AK Fırka Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, 2023 yılının haziran kocaoğlan içerisinde havalimanının hizmete sunulacağını söyledi. Başer, “Şu zaman itibariyle pistimizde beton çalışmaları de başlamış durumda. Biraz kamer süresince pistimiz tamamen uçakların inişine amade kuzuluk gelmiş olacak. Bu hizmet şu zaman itibariyle 2 milyar TL’ye mal olan bir bakım. Almanak 2 milyon kapasitesi olan bire bir hava meydanı. Havalimanımız yalnız Yozgat üzere değil civar illerimizin de istifadesine sunulacak bir meydan. Arka bina ihalemizi haziran ayı içerisinde yaptık, orak ayı kocaoğlan içerisinde sözleşmemiz imzalandı. Beş Altı dolaşma içerisinde birlikte düzlük teslimi geçmek üzere kayırıcı yapı çalışmalarımız başlamış olacak. 2023 yılının ikinci çeyreğinde İnşallah bu hizmeti Yozgat ve mıntıka insanımızın istifadesine sunmuş olacağız.” dedi.

Başer konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Yozgat hava meydanı hava itibariyle Yozgat’a 12 kilometre mesafede. Sorgun ilçemize 18, Alaca ilçesine 18 kilometre ve Çorum’a 70, Tokat’a 140 kilometre mesafede. Dolayısıyla bu hava meydanı açıldığı devir hoppadak Yozgat insanının değil ön illerin üstelik yararlanma edeceği tıpkısı kesim havalimanı özelliği taşımış oluyor. Yine Yozgat havalimanının tıpkı başka özelliği ise acul şimendifer istasyonu ile burasının arasındaki mesafenin 15 kilometre civarı olması. Bizim yer yolu de bittiği antlaşma hava meydanı, tevhit uran bölgesi ve aceleci katar istasyonunun da bütünleşmiş olduğu aynı düzlük haline mevrut oluyor.” – YOZGAT

Share: