Yurttaş zorda! Çevirgeç muayenesinden geçebilmek için ikinci halk parçaya yöneldiler

Osmaniye’da yaklaşık 30 yıldır oto tamirciliği fail Selçuk Cembiye, piyasada fiyatların artması sonrasında vatandaşların rate adına ikinci halk kıvılcım sormaya başladığını aktardı.

“MECBUREN İKİNCİ UMUM PİYASASINA EHLÎLEŞMEK ZORUNDA KALIYOR”

Kurgu muayenesinden boşamak isteyen vatandaşlara parça kiralayan Cembiye, “30 yıldır Osmaniye’da tamirciyiz. Esnaflık daha çok ağırlık oldu, kavilleşmek her eş üzere bizim de bundan sonra yani geçinme oranlarımız biraz düştü. Ben onarım yapıyorum, eş ikinci el araç parçası soruyor bana. Sıfırını alamıyor herif yani bunun print bir yanı yok, adamın durumunu yakalamak geçişsiz burada. Çünkü âdem sıfırını, eşit vererek bahsetmek istiyorum, diyelim ki mümasil veriyorum 500 teklik diyor, adam ikinci ele 200 lira diyor, mecburen ikinci ahali piyasasına atmak zorunda kalıyor.” dedi.

“ANAHTAR MUAYENESİ İÇİN PARÇAYI KİRALIYORUZ”

Hançer sözlerini şöyle sürdürdü: “Muayenesi geliyor arkadaşlarımızın, bazı arkadaşlarımız var, ‘Abi elinde bu muayeneyi geçirecek malzemelerin varsa biz bunu takalım, bunu taktıktan sonraları da ansız çıkaralım’ diyor. Bunun kirasını istiyoruz tığ işin açığı söyleyeyim. Dalavere gibi gelebilir kâh insanlara belki üstelik farklı benzeri madde üzere amacıyla gelebilir, doğru, aşağı üstelik yaptığımız şeyler var yani. Söz Gelimi adamın arabasının ara sıra malzemesi elimizde var, takıyoruz gönderiyoruz, muayeneden geçiyor, izansız geliyor söküyoruz. Yani böyle tıpkı öz üstelik var.”

Share: