1 gönül ödü, 141 hayat hastanelik oldu! Mikrop tayin edilen dere suyunun kullanımı yasaklandı

Yuva köyü Çaydurt Mahallesi’nde Kurban Bayramı’nın son günü itibariyle başlayan zehirlenme vakalarında 1 yaşama öldü, 141 kişi de hastanelerde tedavi altına makbuz. kanlı ishal ve kusma şikayeti dallı güllü vatandaşların aynı kısmı kent dışındaki hastanelerde tedavi altına alındı. Hastalardan 115’i yapılan tedavilerinin arkası sıra taburcu edildi.

“MİKROBİYOLOJİK KİRLENME TESPİT EDİLDİ”

Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında toplanan İl Genel Hıfzıssıhha Meclisi Yuva köyü ile ilgili bakir kararlar aldı. Alınan kararlara bakarak, Büyüklük Akarsu İşleri 5’inci Bölge Müdürlüğü marifetiyle Çaydurt deresinden alınan dekoratif sonuçlarında standartların üzerinde mikrobiyolojik kirlenme belirleme edilmesi üzerine, öz suyunun başta sulama ve istimal oluşmak amacıyla gelişigüzel türlü kullanımı ikinci bir karara kadar kısıtlandı.

“KÖYDEKİ TESİSLERE AİT SONDAJLAR DENETLENECEK”

Antrparantez, köy süresince mevcut ve vatandaşlara ait olan, mikrobiyolojik kirlenme tayin edilen araştırı kuyularının da gelişigüzel çeşit kullanımı ikinci tıpkı karara büyüklüğünde kısıtlandı. Toplantıda, Yuva köyü Çaydurt Mahallesi’ndeki pres ve tesislere ilgilendiren muayene kuyularının ilişkin kurumlarca denetlenmesi, kirlilik belirleme edilenlerle ilgili namına kanuni işlemlerin yapılması kararlaştırıldı. Bu kararların uygulanmasında ihmal ve kusuru görülenlere veya kararlara ihtilaf edenlere Umumi Hijyen Kanunu gereği yönetimsel ukubet kesileceği kaydedildi.



Share: