Karadeniz’deki hamsi bolluğu sonrası Rize’de 10 TL’ye satılan hamsi, Sivas’ta 70 liradan satılıyor

Karadeniz’de yaşanan hamsi bolluğundan etraf Rize’de hamsinin kilogram fiyatı 10 liraya kadar düşerken Sivas’ta bibi 70 liraya satılması tepkilere illet oldu. Tüketiciler erdemli fiyatlarla hamsi tüketmekten yakındı. Satıcılar ise fırtınayı gerekçe göstererek kendini savundu. Balık almak üzere kuzuluk giden Saf Kaya, güzeşte hafta 40 liraya satılan hamsinin bu hafta 70 liralık olduğunu söyledi.

“DENİZDE BALIK BALIK NAMEVCUT, ÇIKSA BIRLIKTE PAHALI OLUYOR”

Balıkçı Istekli Güldeş, balığın az çıkmasından periferi fiyatların faziletkâr olduğunu belirterek, “3 gündür Karadeniz’de sıkıntı var ve balık çıkmıyor şuanda. Denizde balık bulunmayan, çıksa dahi fiyatlı oluyor. Az olan balık İç Anadolu’ya gelmediği üzere pahalı oluyor. Geçen seneye göre fiyatlar biraz aşkın, hamsinin bugünkü fiyatı 70 liralık ama fırtına olmasa hamsi fiyatı 40 liraya kadar düşebilir. Karadeniz’de balık çıkmadığı için pahalı, geçkin 50 lira olan hamsi zaman 70 liralık. Fiyatlar uygun olursa almaç mutlu oluyor amma fiyatlar efdal olunca vatandaşlar almıyor” şeklinde konuştu.

“FİYATLAR CEBİMİZİ YAKIYOR”

Balık ahzetmek için hale gelen Saf Kayaç, fiyatların haddinden fazla faziletli olduğunu tabir ederek, “Hamsi fiyatları haddinden fazla fazla, geçen hafta 40 teklik olan hamsi zaman 70 liralık oldu. İnşallah fiyatlar düşer, şuan cebimizi yakıyor. Fırtınadan etraf tıpkı denk artışı var. İnşallah sıkıntı diner ve balık fiyatları düşer. Hamsi bollaşır fiyatlar da düşer, bizler fiyatların düşmesini istiyoruz” dedi.

Share: