Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’da konuştu

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, “Devlet sınırları zarfında ve dışında teröristin başını kahir Türkiye fotoğrafından rahatsızlar” dedi.

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’de yapımı tamamlanan 15 bilyon TL’lik yatırımların açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, “Muğla’nın seçkin karış toprağında izimiz var, emeğimiz var. Hamdolsun. Muğla’mız tarımı ile turizmi ile ticareti ile bu emeklerimizi üretime, istihdama, kazanca dönüştürme konusunda çokça liyakatli. Geçtiğimiz 7 yılda ülkemizin madun ve üstyapısına kadar Türkiye 100’üncü yılı hazırlıklarını şanlı ölçüde tamamlamanın huzuru ile huzurunuzdayız. Demin daha nazik hedeflerle daha balaban özgüvenle yönümüzü geleceğe yönelttik. Bundan 12 yıl evvel 2023 hedeflerimizi evvel açıkladığımızda et kafalı kalmışlık ve faşizm kafalılar bizi kortej ve alaya almışlardı; bilcümle yaptıkları kabil. 2023 hedeflerimiz üzere ‘Yapamazsınız’ diyorlardı. Bu onlar için ayrımsız hezeyandır. İstiklalimize ve istikbalimize ayn dikenlerin tamamının üstelik hakkından geldik. Kendi milletinden umudunu kesenlerin ülkemizin hümayun yürüyüşünü çalmak amacıyla sergiledikleri kepazeliklerini Cumhuriyet’in 100’üncü yılına gururla coşkuyla girdiğimiz aynı döneme ulaştık” dedi.

” Sakarya’daki yatırımlarımızı sabote etmek istediler”

“Bay Kemal, işte Sakarya Arifiye’üstelik bu ordunun başkomutanı, Tayyip Erdoğan hangi yaptı orada? Fırtına obüslerinin teyit törenini yaptı. Senin hayatında, senin aklında hakeza benzeri madde var mı, böyle bire bir özdek yapabilir misin? Altay tanklarının teslimini yaptık Bay Kemal” diyen Cumhur Reisi Erdoğan, “Bunlarla ordumuz çokça henüz zihayat. Ordumuz bunlarla terör örgütlerini inlerine gömüyor Erkek Eksiksizlik. Sen bunlarla bakmak yerine cezaevindeki teröristleri elbet çıkarırız diyerek uğraşıyor ve vadediyorsun. Diyarbakır’birlikte 51 vatandaşımızın ölümüne bozukluk olan Demirtaş değil miydi? Bu budun sana bu yolu açmaz. Bu ulus terörden beslenenlere, çağ emicilere bu ülkede kez vermez. Ben milletime güveniyorum ve inanıyorum. ve bu yolda ahali ele, birlikte yürüyeceğiz. Hak ve hürriyet denilince milletimiz ile umum ele olacağız. Zaman emicilerle olmayacağız. Sakarya’daki yatırımlarımızı baltalamak amacıyla yapmadıklarını bırakmadılar. Alicenap komutanlarımızı gaye aldılar. Muğla’dan parçalanmamış milletime sesleniyorum ve soruyorum. Seçme aktarılma sınırlarımızı taciz eden Yunanistan’a, elinde 10 binlerce masumun karın olan PKK’evet, ülkemizin son yıllardaki yeryüzü balaban hıyanet çetesi FETÖ’ye ve Türk düşmanlarına gösteremediği tepkiyi, ordumuzun komutanlarına aldırmayarak kötüleyen birisi bu ülkenin siyasetçisi cins mi? Bu ülkenin ve milletin hangi menfaatini bunlar savunabilir, hangi hedefini hayata geçirebilir? Bunlar Sakarya Arifiye’deki aylak fabrikanın bu ülkenin arz mehabetli tesislerden birisi olmasından rahatsızlar. Karasından, havasından, siberine büyüklüğünde seçkin alandan rahatsızlar ve sabır edemiyorlar” şeklinde konuştu.

“Mutluluk sınırları zarfında ve dışında teröristin başını ezen Türkiye fotoğrafından rahatsızlar”

“Bunlar terörü sınırları ortamında bitirmekle kalmayıp mevki sınırları dışında da savaşım eden teröristlerin başını kahir Türkiye fotoğrafına dayanamıyorlar” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Bunlar global akse karşısında diz çökmeyen benzeri ülkeyi kaldıramıyorlar. Darbecilerin kendilerine değerli tepside sunacağı bir devlet hayali ile geçiyor bunların yaşamı. Ülkenin başına böyle çöreklendiler. Rahmetlik Özal’ı bin bir dolma ve bühtan ile çıkartıp ülkenin başına böyle musallat oldular. İktidara geldiğimiz önce günden itibaren bize da aynısını beğenmek için çokça uğraştılar. Elan nazik hizmetler kazandırmak için harcamamız gereken vaktimizin benzeri kısmını bunlarla mücadele etmek zorunda kaldık. Hangi yaparlarsa yapsınlar, zat insanlarının mücadelesini bindi olmadılar. Yeni oyunlar peşinde koşuyorlar. Benzeri masa kurmuşlar etrafındaki herkesten ayrı ses çıkıyor. Bütün ayrı kelle çekiyor. Sistem ayrı adisyon yapıyor. ya bunlar Anayasa’yı da bilmiyor. Zahir oluyor birlikte ‘Hemen seçime gideriz’ diyor. Bunların ‘Allah tıpkı’ dediğine inanın, eksantrik hiçbir şeye inanmayın. Kardeşlerim, masanın altında üzerinde sakladıkları gözükmeyen ortakları ayrı telden çalıyor. Ortada fol yok, husye yok. Bunların ülkenin ve milletin iyiliğini istedikleri tıpkı yegâne madde bulunmayan” diye niteleyerek konuştu.

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını sonunda, Muğla’da 5 milyar 221 milyon TL’ye para olan ve yapımı tamamlanan sağlık, spor, yetişek, ulaşım, enerji ve amme yatırımların açılışı gerçekleştirdi. – MUĞLA

Share: