Depremzede kadınlar Mersin’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi

Akdeniz Belediyesi, deprem felaketi dolayısıyla Mersin’e barhana fail afet mağduru kadınları, kentin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezdirdi.

Akdeniz Belediyesi, 6 Şubat günlü Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya, Akdeniz ilçesi sınırları içre mihman edilen kıyamet mağduru ailelere bindi olmaya bitmeme ediyor. Avrat ve Karı Hizmetleri Müdürlüğü marifetiyle kombinasyon edilen tıpkısı etkinlikle, Hatay ve Kahramanmaraş’tan Mersin’e göç eden ve Akdeniz Belediyesine ilgili hars ve danışma evleri, hizmet binaları ve tesislerde ağırlanan aileler amacıyla kadınlar gününe hususi gezi düzenlendi.

“Hoşgörüsüz döneceğiz Hatay”

Kadınların ağırlıkta olduğu geziye çocukları üstelik katılırken, gezi öncesi konuklara kumanyalar ikram edildi. Arkası Sıra otobüslere binen konuklar, sırasıyla Erdemli’üstelik bulunan turistik Kızkalesi’ni müşahede ve seyran şansı yakaladı, arkası sıra Cennet Tamu Obruğuna indiler. Duygusal anların birlikte yaşandığı gezide bazen depremzede vatandaşlar, Kızkalesi sahilindeki kumlara ‘Izansız Döneceğiz Hatay’, ‘Canım Hatay’ yazdı. Dönme zarfında Efdal Çamlığını bile gezen depremzede aileler, burada çocuklarıyla gelişigüzel ahenkli dakikalar geçirdi. Depremin ruhlarında oluşturduğu ruhsal gerilim, tevakki etmek ve travmalardan benzeri nebze uzaklaştı.

Duygularını dile getiren depremzede kadınlar, kayıplarını, yaşadıkları üzücü ve felaketi unutmalarının olanaklı olmadığını, ancak bu nev etkinliklerle benzeri nebze bile olsa umutlarını canlı tutmaya çalıştıklarını anlattı. Depremzede aileler, kendilerine sunulan destek ve imkanlar dolayısıyla üstelik Akdeniz Şehremini Mustafa Gültak ile Avrat ve Ev Hizmetleri Müdürlü ve personeline teşekkür etti. – MERSİN

Share: