Ankara haberi | Ankara’da eksik saatte metrekareye 12 kilo yağmur düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gelgel Anlayış Uzmanı Yusuf Aydın Müşkül, Ankara’da etkin olan sağanağa ilişkin, “Buna ‘kararsızlık’ yağışı diyoruz. Yaz aylarında tanıdık tipik tıpkı yağmur. Sağlam hücre geliştiğini gördük. Yağış alan yerlerde eksik saat ortamında metrekare başına 10-12 kilogramlık yağış düştü.” dedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentte öğleden sonra enerjik olan boğanak ve fırtınaya ait değerlendirmelerde bulundu.

Bu nev yağışların hele Ankara ve çevresinde yaz aylarında hareketli olduğunu, gücük sürede yüksek miktarda yağışın görüldüğünü ve ardından kesildiğini anlatan Çetince, “Buna ‘kararsızlık’ yağışı diyoruz. Yaz aylarında tanıdık karakteristik ayrımsız yağış. Sağlam göze geliştiğini gördük. Ankara’nın batısından başlayıp çabuk şekilde Pursaklar bölgesinde canlı oldu. Yağış kayran yerlerde yarım saat ortamında metrekare başına 10-12 kilogramlık yağmur düştü.” bilgisini paylaştı.

Meteorolojik tahminlerin da bu yönde yağış görülebileceği yönünde olduğunu anımsatan Yavuz, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki 1-2 saat içerisinde yıldız kesimler, Ankara- Çankırı beyninde tıpkısı miktar elan yağış yaşanmasını bekliyoruz. Fakat önümüzdeki günler üzere Ankara ve çevresinde yağmur beklentimiz namevcut. Küşade tıpkı havanın hakim olacağını öngörüyoruz.”

Share: