Antalya’da kapik ve pisik zehirlenmeleri hayvanseverleri ayaklandırdı

Antalya’bile son 10 dönme içerisinde 30’a mümasil kapik ve kedinin kimliği belgisiz sevimli evet birlikte kişilerce zehirlenerek öldürülmesi mahalledeki hayvanseverleri ayaklandırdı. Özellikle parklara gece saatinde kimliği belirsiz kişilerce zehirli yiyeceklerin bırakıldığını ati süren hayvanseverler, bu durumun kayırıcı sağlığına birlikte gözdağı olabileceği uyarısında bulundu. Mavera yandan, kâh köpeklerin ağılı azık yeme sonrası,can uğraş anları cep telefonu ve düzenlilik kamerasına yansıdı.

Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi’nde son 10 gündür 30’a yakın köpek ve kedi ölümleri yaşandı. Parklarda yapılan incelemenin arkası sıra kilolu zirai özellik tespitiyle söz konusu iki park kapatıldı. Farklı parklarda da zehirlenme vakalarının devam etmesi üzerine mahalledeki hayvanseverler ayaklandı. Hayvanseverler, bire bir web sayfası üzerinden yerleri belirlenen çıkmaz hayvanlarının murat gösterilerek hayvan karşıtı emanet evet de kişilerce zehirlendiğini ati sürdü.

Öte yandan, ara sıra köpeklerin ağılı yiyecekleri yedikten bilahare can çekişerek yitme anları güvenlik kameralarına yansıdı.

“Zaman kusarak ölüyorlar”

Hayvanseverlerden Dilara Kayınova, “Hayvan Bilimi zehirlendikleri amacıyla soluk kusarak ölüyorlar. Bunu organize bir grubun yaptığına inanıyoruz. Müracaatlarımız oldu fakat tek belirgi alamadık. Bir Nice yere azrail konulmasını istiyoruz. Gâh arabaların şeb yarısından bilahare sokaklarda dolaşıp hayvanları zehirli yiyecekle kandırıp öldürdükleri söyleniyor. Bu şahısların acilen bulunmasını istek ediyoruz. Bu insanlar bize göre katildir ve yaptıkları katliamdır. Yemeden Içmeden sokak hayvanlarının değil, insanların da sağlığı tehdit altında. Çünkü çocuklarımız birlikte parklarda oynuyor” dedi.

“Bilmediğimiz yerlerde zehirler var ve biz onlara basıyor olabiliriz”

Tuba Karaman dahi mahallede kısaca 10 gündür sistematik benzeri kırım olduğunu aktararak, “Bunun farklı dolgun efsanevi ölümlerinden farkı, sahipli hayvanların da öldürülüyor olması. Şuan bilmediğimiz ayrımsız yerlerde bazı zehirler var ve tığ onlara basıyor olabiliriz. Çocuklarımıza götürüyor, evlerimize taşıyor ve oradaki hayvanlarımıza birlikte beis veriyor olabiliriz. Bunun acilen önlenmesi gerekiyor. Görüştüğümüz vacip merciler yalnız iki otopark kapattılar. Ama bu iki parkı kapatarak tılsım alamayız. Bu zehirlerin nerede olduğunu ulaşmak gerekiyor” diye niteleyerek konuştu.

“Zehirlenen iki kapik 4 nöbet kanseri yenmişti”

Karaman, benibeşer isnat etmek istemediği uygulamayla köpeklerin konumunun belirtilip efsanevi düşmanı kişilere erek gösterildiğine bel ederek, “Benzeri süredir toplumsal medyada örgütlenen tıpkı takım kişilerin, bazı icraat üzerinden Meydankavağı mahallesi üzere köpeklerin yerini haritadan işaretliyorlar ve orayı amaç gösteriyorlar. Bu bire bir canilik ve bununla dayalı gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Bu mahalledeki bilcümle çıkmaz hayvanlarımızın aşıları mecmu. Aşı karneleri gönüllülerin konusunda mukayyet. Çipleri var, hiç biri kötülük verecek zooloji değil. 8 ağustos gecesi kırım başladı. Toplamda 15 köpek, tıpkı o büyüklüğünde da kedi zehirlendi. Zehirlenen iki kapik 4 kat kanseri yenmişti. Acilen müzaheret çağrısı temenni ediyoruz. Bizimle ilgilenilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımız da parklarda oynuyor”

Sokak hayvanlarının uymazlık görmemesi amacıyla evlerine kovmak zorunda kaldıklarını tamlayan Pinhan Karabacak ise, “Bu hayvanların yeri sokaklar ama maatteessüf evlerimize götürmek zorunda kalıyoruz. Zira zehirlenme vakalarından periferi parklarda güvende değiller. Bu hayvanlara özlük evlerimizde, zatî imkanlarımızla eş çıkacağız. Çünkü kimse ehil çıkmıyor. Lütfen parklara, bahçelere erbap çıkın. Zooloji çocuklarımız. Amma normal bizim çocuklarımız da bu parklarda oynuyorlar, yerlere düşüyorlar ve elleriniz ağızlarına götürüyorlar. Bu insanların dahi fevt riski var. Bu dosdoğru tıpkı uzanım değil. Lütfen izinli şahıslar bizlere yardım etsin” dedi. – ANTALYA

Share: