Artvinli Taksiciler, Depremzedeler İçin Hazırlanan Müzaheret Kolilerini Ücretsiz Taşıyor

GAYE İSTANBULLU

Artvin hat göçüm durağı esnafı; depremzedelerle mütesanit olmak amacıyla hazırlanan yardım kolilerini, yardım merkezlerine ücretsiz taşıyor. Göçüm şoförü Kani Çaykara, “Tıpkı nebze yaraları sarmaya, tığ birlikte koruyucu olmaya çalıştık; elimizden geldiği kadarıyla. Tabi ki haddinden fazla balaban bire bir zehir, çokça iri tıpkısı tehlike. Bizim elimizden bu kadar geldi” dedi.

Artvin kent merkezindeki taksi durağı, sarsıntı müzaheret kolilerini, yardımseverlerin evlerinden sarsıntı merkezlerine ücretsiz taşıyor.

Taksi şoförü Atanur Şentürk, “Artvin taksiciler durağında taksicilik yapmaktayım ve tüm Türkiye’ye eski olsun dileklerimle hele hareket bölgesinde hararetli arkadaşlara; tığ bile öz imkanlarımızla Artvin eşkâl taksi durağı olarak yardımcı olabilmek için ücretsiz evlerden paketleri alarak lazım yerlere AFAD, Şehremaneti ve Valiliğe konfirmasyon ettik” dedi.

“8 YAŞINDAKİ BALA YARDIM GERI BIRAKMAK İÇİN BİZİ ARADI”

Taksi şoförü Inanmış Orijin ise şunları söyledi:

“Taksicilik yapıyoruz ve yıllardır bu işlerle uğraşıyoruz, meşgulüz. Ülkemizin yaşamış olduğu bu kısık süreç, bizi dikçe etkiledi. Depremin geçmiş gününden beri biz taksici esnafı namına gereken neyse elimizden geldiği büyüklüğünde hem maddi hem manevi ve yeri geldi ücretsiz ayrımsız şekilde yardıma gidecek olan erzak ve malzemeleri yurttaş evinden çıkaramıyor biz kendimiz götürdük ve ücretsiz bire bir şekilde havari olduk. Yani bir nebze yaraları sarmaya tığ de havari olmaya çalıştık elimizden geldiği kadarıyla. Bağımlı kim çokça iri tıpkısı çığlık, çokça nazik bire bir kızdırma bizim elimizden bu büyüklüğünde geldi amma Cenabıhak yardımcımız olsun hangi diyelim. Şöyle bir öz yaşadık tıpkı yavru aradı ve durağın telefonu çaldı, ‘abi dedi göçüm durağı mı’, ‘evet göçüm durağı’ dedik. ‘Sosyal medyadan gördüm’ dedi ve ücretsiz tıpkısı şekilde müzaheret yapıyormuşsunuz ve evde kimesne bulunmayan dedi. Henüz 8 yaşında taksi durağının numarasını bulmuş ve aramış. Haddinden Fazla duygulandık, gittim iki-üç pasaj poşet hazırlamış ve haddinden fazla üstelik güzel hazırlamış amma elbisesiydi, ayakkabısıydı ve poşetlemiş gene kar yağıyor ve hiç unutmuyorum albeni haddinden fazla bozuktu gittim ve inanın gözlerim doldu ve poşetleri alıp Uray başkanlığımızın arkalama bürosuna teslim ettik. Çocuk sonrasında yine aradı ve ben taksi durağında yoktum başka arkadaşlarımız buradaydı. ‘Yardım poşetim hesabına ulaştı mı’ diye niteleyerek sorunca biz birlikte ‘evet ulaştı’ dedik. Böyle benzeri fenomen yaşadık 8 yaşında benzeri bala.”

Share: