Bahçesindeki bitkilerle temas bölüm yaklaşık 10 saat ilgileniyor

Eskişehir’bile kıpırdak 78 yaşındaki Üzeyir Çekinmezlik, günde kestirmece 10 saat evinin bahçesinde kayran düzlük ayrımlı türden bitkilerle ilgilenerek emekliliğin tadını çıkarıyor.

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde dallı güllü 78 yaşındaki görevli emeklisi Üzeyir Güven, ayrıntılı yıllardan beri evinin bahçesine ayrımlı türden göveri ve yemiş tohumları ekiyor. Sabahleyin uyandıktan sonra önceki yerine bahçesine giden Çekinmezlik, günün kestirmece 10 saatini ağaç ve bitkilerin ortada geçiriyor. Bahçesindeki ürünlerin rastgele biriyle adeta çocuk gibi ilgilenen Çekinmezlik, doğayla çöz içe olmaktan âlem duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Hamaset’in bahçesinde ise erik, domates, üzüm, kızılcık, sarımsak ve kayısı gibi göveri ve meyveler özellikle koyulmak için, ayrımlı türden bitkiler de saha alıyor.

“Eğer eşim çağırmazsa yemek yemeyi dahi unuturum”

Bahçede kânunuevvel geçirirken yemek ve suyu üstelik unuttuğunu dile getiren 78 yaşındaki Yürek, “Uykudan kaldığım ant, aklıma geldiği zaman da bahçedeyim. Eğer eşim çağırmazsa yemek yemeyi da unuturum. Akan suya rağmen su içmeyi unuturum. Günde 8-10 saat bahçede kalıyorum. Ara Sıra sabah çıkınca, akşam ezanı ezan okunurken eve girdiğim oluyor. Eşim telefondan arar, ‘nerede kaldın’ diye. Bakarsan rabıta, bakmazsan yara tamam. Ayrımsız işi istekle yaptığın antlaşma olmayacak hiçbir husus bulunmayan. Bahçede 18 cins erik, 12 soy asılı üzüm, badem, domates, 5 soy sarıerik, kızılcık ve dut kadar bir nice ürün ve göveri var. Burada hayatımı hissediyorum. Doğanın içine doğduk, bizim işimiz gücümüz tabiat oluyor. Bostan yetmedi, dışına dahi çiçekler ektim” dedi.

“Doğayı bozmadan hareket ediyorum”

Bitkilere uyguladığı natürel gübreleme ve ilaçlama yönteminden dahi bahseden Güven, “Ego banko kimyasal çıkar yol kullanmıyorum. Benim formülüm ısırgan otudur. Gübresi dahi ısırgan otu gübresi oluyor. Böcü üzere reçete yapacağım ant su içine ızdırap biber katıyorum. Benzeri süre beklettikten sonradan tılsım makinesine ısırgan otu ve biberli biber tozu karıştırıp sıktığım zaman, haşerat kayboluyor. Doğayı bozmadan debi ediyorum. Burayı görenler kendiliğinden oluyor zannediyor. Fakat bizim içinden çıkmadığımızı bilmiyorlar” şeklinde konuştu. – ESKİŞEHİR

Share: