Bitlis’te “Nemrut Plato Şenliği” düzenlendi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası’nda “Nemrut Yayla Şenliği” düzenlendi.

Tatvan Belediyesi aracılığıyla Avrupalı Her Destinasyonlar Projesi (FAIL) çerçevesinde “Mükemmeliyet Ödülü” düz bölgede gerçekleştirilen şenliğe katılanlar, ilçe merkezinden toplu taşıma araçlarıyla Nemrut Dağı’na getirildi.

Folklor gösterisi ve halaylarla başlayan sevinç, evcil sanatçıların konseriyle devam etti.

İkramların yapıldığı ve gösterilerin sunulduğu şenlikte mütekellim Belediye Reisi Mehmet Güvenli Geylani, bu cins festivallerle bölgedeki tarihi ve katıksız güzelliklerin birlikte doğa harikası Nemrut Kalderası ile Nemrut Yanardağ Ağzı Gölü’nü tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Katılımcıların gönüllerince eğlendiğini belirten Geylani, “Burası dünyanın mirası. Herkesin gelip görmesi ve tanıması gereken ayrımsız yer. Bu etkinliklerle ayrımsız yandan eğlenirken tıpkısı yandan bile buranın tanıtımına da katkı sağlıyoruz. Bura UNESCO’ya namzet tıpkı bırakıt. Kestirmece 3 bin nefis iştirak var. Buradaki düz dar olduğu amacıyla etkinliğimizin bire bir kısmı Van Gölü’nün Tatvan sahilinde bitmeme edecek.” diye konuştu.

Ankara’dan mevrut Dilan Bayseferoğulları ise çokça güzelce tıpkısı organize yapıldığını belirterek, tabiat harikası yeri herkesin gelip görmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul’dan gelen Elif Iyi da “Çokça domuzuna etkinlikler yapıldı. Burada olmaktan çok mutluyuz. Huy harikası bir düz ve ilk kez gördüm. Emeği olan herkese çokça teşekkürname ediyorum.” dedi.

Nemrut’taki aktiflik, natür yürüyüşü, dağ bayır güreşi, derrace tırmanışı, uçurtma ve yavru oyunlarıyla serencam buldu.



Share: