Bozuk eşini yanıcı husus ile pahal yaralayan adam: “Böyle tıpkı olayı planlamadım”

Ordu’nun Fatsa ilçesinde boşandığı eşinin yüzüne yanıcı özellik atarak gösterişli yaralayan kişi yeniden bilgili karşısına daha çok. Sanık amacıyla 20 yıla büyüklüğünde mapushane cezası istendi.

Olay ilçeye vabeste Ayın On Dördü Mahallesi’nde 12 Aile 2022 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye bakarak, olaydan 5 kamer önceki boşanan 2 bala annesi Elvan Sözkesen (38) ile kendisini izlem fail Erkan Emiroğlu (38), kadının yaşadığı dairenin önünde karşılaştı. Çiftin aralarında çıkan tartışma sonucu Emiroğlu, bozuk eşinin suratına yanıcı madde döktü. Alevler içerisinde artan avrat komşularının yardımıyla banyoda söndürüldü, ihbar konusunda görüngü yerine atıf edilen esenlik ekiplerince ilk ilçedeki aynı hastaneye, sonrasında ise Samsun Eğitim Bilimi ve Araştırma Hastanesi Kederli Tedavi Merkezi’ne irsal edildi.

Sanığın 20 yıla büyüklüğünde hapsi istendi

Bugün (8 Açıklık 2022) yeniden tanıdık duruşmada müddeiumumi ifadelerin arkası sıra davaya ait mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında, tutuklu sanık Erkan Emiroğlu karşı eski eşi Renkler Sözkesen’e alın ‘Tasarlayarak Canavarcasına Hisle veya Azap Çektirerek ve Üstsoy yahut Altsoydan Birine evet dahi kayırıcı, Boşandığı Adam veya Kardeşe Karşı Öldürmeye Teşebbüs’ suçu nedeniyle 13 ile 20 sene arasında delik cezası ile cezalandırılmasını rica etti. Müddeiumumi, yaşanan olayda oğluna yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan ata T. E.’nin ise beraatını istedi.

“Böyle bir olayı planlamadım”

Olayın ardından mevkuf kâin eski kayırıcı Erkan Emiroğlu, Fatsa Bunaltıcı Ukubet Mahkemesi’nde baştan bilge karşısına artık. Curcunalı ve Görüntülü Enformatik Sistemi (SEGBİS) ile mahkemeye katılan Emiroğlu, atlaya zıplaya olarak bu eylemi gerçekleştirmediğini iddia ederek, “Mütalaayı akseptans etmiyorum, hakeza bire bir olayı planlamadım” dedi.

Erkan Emiroğlu’nun babası T.E. ise duruşmada önceki ifadelerini tekiden, çarkıt gelini ile torunlarına bakmaya devam ettiğini belirtti.

Sanık avukatlarının mütalaaya karşı bekletme süresi istemesi zımnında murafaa müstakbel bir tarihe ertelendi. – KALABA

Share: