Buğulu kayırıcı, saydam tabaka nakliyle baştan görmeye başladı

Nemli koca, saydam tabaka nakliyle baştan görmeye başladı

Kahramanmaraş’ta 15 yıldır görmeyen 70 yaşındaki Alaaddin Delicesine kornea nakliyle yüzdelik 45 görmenin sevincini yaşıyor

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ta çocukluğunda geçirdiği maraza sonucu müşahede kabiliyetini kaybeden 70 yaşındaki Alaaddin Şahin, saydam tabaka nakliyle yüzdelik 45 görmeye başladı.

Kahramanmaraş’ta ateş parçası Alaaddin Atmaca, çocukluk yıllarında geçirdiği ayrımsız hastalık sonrası iyi gözünden rahatsızlandı. İlerleyen yaşı sonrası iyi gözündeki hastalığı, sol gözüne müphem şeklinde biberli kendisine nüksedince sol gözü dahi tamamen görmez oldu. 15 yıldır sol gözü üstelik görmeyen Delicesine, birçok hastaneye başvurdu ancak tılsım bulamadı. Delimsirek, son yerine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Keyif Uygulama ve Araştırı Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti.

Yapılan incelemelerin ardından ameliyata alınan yaşlı herif, kornea nakliyle yüzde 45 görmeye başladı.

Tedavisi tamamlanan Alaaddin Şahin, gıyaben girdiği hastaneden yürüyerek ayrıldı.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ulu Meşen, hastanın sıhhatli gözünün çocukluğundan beri görmediğini ve sol gözünün korneasında zehir denilen opaklaşma bulunduğunu tabir ederek, “Hastamızın gözü tahminî noksan metre kadar görebiliyordu. Kornea nakli planladık ve akıllıca doku çıkınca de tek göz olmasına karşın hem saydam tabaka naklini, hem de kataraktını muvaffakiyetli bir ameliyatla aldık. Imdi özlük işlerini şen tıpkı şekilde yapabiliyor. Bir Tane göz olması ve daha önce görmeden gelmesi ve görerek buradan ayrılması bizi sevindirdi. Hastamızın rüyet durumu yüzde 45 bandında olup henüz dikişlerini almadık. Bu dikişler alındıktan sonraları hastamızın görmesi elan üstelik artacak” dedi.

Alaaddin Şahin ise, “Çocuklukta salim gözüm âmâ oldu elan sonradan sol gözüme da geçti bu hastalık. Birçok yere gittik umudun olmadığını söylediler ve elan sonraları birinin tarifi ile hastaneye geldik. Şuanda gözüm yüzdelik 45 oranında görüyor ortada olmaksızın geldim ve demincek görüyorum” dedi.

Oğlu Hasan Atmaca’dahi, “Babamın 6 yaşından beri bir tane gözü zayi ve şuanda 15 sene öncesine büyüklüğünde sağlıklı gözüne geçti ve götürmediğimiz hekim kalmadı. Amcam burada aktarım ergin ve o bize referans etti” diyerek konuştu.

Share: