Burdur’da düzenlilik çalışmalarında yakalanan 62 şüpheliden 52 can tutuklandı

Burdur’da el genelinde suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına müteveccih ölçülü çalışmalarda farklı suçlardan gözaltına alınan 62 şüpheliden 52’si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 04 -18 Teşrinisani 2022 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 6 nüsha stoper maşa (bıçak-yaygı), 9 nüsha ruhsatsız av tüfeği ele geçirildiği ve toplamda 4 koca üzerine adli işlem yapıldığı bildirildi. Para varlığına alın işlenen taksirat ile uğraş edilmesi ve vatandaşların maddi zararlarının giderilmesi amacıyla hesaplı çalışmalarda meydana gelen 9 arakçılık olayının ıcığı cıcığı aydınlatılırken olaya karışan 6 suratsız insan yakalanarak haklarında adli muamele yapıldı. Aranan şahısların yakalanması için ölçülü çalışmalarda ise değişik suçlardan (hırsızlık, isteyerek cerh, tehdit vb.) aranması olan toplamda 62 nefer yakalanarak adli makamlara irsal edildi. Atıf edilen 52 nefer tutuklandı, 10 şahıs ise azade bırakıldı.

Yakalanan şahıslardan; “Aynı Kimseyi Fuhuşa Özendirmek/ Yaptırmak/Aracılık Etmek/Meydan Uydurmak” suçundan 13 sene, 4 kamer hapishane cezasıyla aranan (1) can, “Arakçılık” suçundan 6 sene, 8 ay ve 4 yıl 9 ay mahpushane cezasıyla aranan (2) kişi, “Hars ve Beğeni Varlıklarını Koruma Kanuna Aykırılık” suçundan 5 sene, 4 ay mahpushane cezasıyla aranan (1) özlük ve “İkametten Hırsızlık” suçundan 6 yıl cezaevi cezasıyla aranan (1) nefer tutuklanarak cezaevine teslim edildi. – BURDUR

Share: