ÇANAKKALE – İnternette Ardahan’da avukat arayan Çanakkale’deki Ardahan’a ulaşıyor

Ardahan’daki türel işleri amacıyla avukat arayıp internette kontrol motoruna yazan çok sayıda kişinin telefonuna Çanakkale’dahi arabuluculuk özne Avukat Ardahan Ağaç çıkıyor.

Kentte akıbet 8 senesi arabuluculuk kalkışmak amacıyla 15 yıldır mesleğini yapan Çanakkale Barosu avukatlarından 41 yaşındaki Ağaç, bir süredir Ardahan ilinden gelen telefonlara karşılık atfetmek zorunda kalıyor.

Çanakkale’ye yaklaşık 1760 kilometre uzakta bulunan Ardahan’üstelik avukat ihtiyacı bulunanlar, internette taharri motoruna “Ardahan avukat” evet dahi “avukat Ardahan” yazdıklarında önceki sıralarda karşılarına Ağaç’nin iletişim bilgileri geliyor.

Her defasında durumu göstermek zorunda kalan Ağaç, sonuç dönemde aramalar bitmeme edince sosyal iletişim araçları hesabından konuyu özetleyen endişe paylaştı.

Ardahan Ongun, AA muhabirine, Çanakkaleli olmasına ve bu kentte avukatlık yapmasına karşın isminin “Ardahan” olmasından etraf ayrımlı tıpkısı karışıklığa maruz kaldığını söyledi.

Dikme, Türkiye Barolar Birliğine mukayyet Ardahan adlı biricik avukatın kendisi olduğunu tabir etti.

Ailesinin Ardahan’la tıpkısı ilgisinin olmadığını, ismini babasının 1980’li yılların başlarında Çanakkale’dahi kaza işleyen Ardahan Totuk’tan esinlenerek koyduğunu tamlayan Ongun, “Yeniden beş altı el böyle bire bir madde oldu. Herhalde dedim karıştırıyorlar. Geçmiş ‘Niye karıştırıyorlar?’ falanca diye düşündük, anlayamadık. Bilahare zaten ismim Ardahan olduğu için birazcık üstelik dikkati çekiyordu. Sanırım bundan ortalık dedim. İnsanlar soruyorlar bazen isminiz Ardıl ve Eğlek ayrı mı diye niteleyerek, hayır benim ismim bir kendisine Ardahan, ayrı değil. Ego birlikte seçme sorana söylemeye başladım Ardahan olduğunu.” diye niteleyerek konuştu.

“Aramalar alelhusus 3-4 yıldır çokça olmaya başladı”

Ağaç, mesleki faaliyetlerinden yağlık zat adına internet sitesinin bulunduğunu, ayrıca iletişim bilgilerinin bazı web sitelerinde düz aldığını dile getirdi.

İsminden dünya telefonda yaşadığı diyaloglara değinen Dikme, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşlarımız alelhusus Ardahan’bile yaşayanlar ya üstelik Ardahan’la ilişkin aynı uyuşmazlığı olanlar internette ‘avukat Ardahan’ diye arattıkları ahit Türkiye’de adı Ardahan olan tek avukat ben olduğum üzere doğrudan ben çıkıyorum. Onlar bile ismi mi Ardahan, yoksa oralı mı; ona bakmadan oradaki telefonu arıyorlar ve aracısız bize ulaşıyorlar. Aramalar alelhusus 3-4 yıldır çokça olmaya başladı. Serencam dönemlerde bile tekrar aramalar var. Arayan arkadaşlara söylüyorum; ‘Ben Çanakkale merkezde avukatlık yapıyorum. Kendim Çanakkaleliyim ama siz Ardahan’daki davalarınızla, oradaki uyuşmazlıklarla ilişik Ardahan’daki meslektaşlarımdan arkalama alırsanız sizin amacıyla henüz mıhlı olur’ diyorum.”

Dikme, “Sonuçta biz Türk toplumu adına doğrudan derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Telefonu miftah açmaz ‘Avukat eş şöyle oldu, böyle oldu’ diye niteleyerek anlatmaya başlıyorlar. Gelen aramalara diyorum ‘Siz nereden arıyorsunuz?’ ‘Biz Ardahan’dan arıyoruz’ diyorlar. ‘Benim etap Ardahan, avukat Ardahan Ongun. Ardahan’dan bir avukat bulursanız daha gür peki. Ego kendim Çanakkale’deyim, o şekilde daha sağlıklı peki’ diyorum. Amma bibi aramaya devam ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

İsminin Çanakkale’birlikte kıvrak Ardahanlıların da ilgisini çektiğini bildiren Ağaç, bu vesileyle gâh vatandaşlarla tanıştığını sözlerine ekledi.

Share: