Göle, nakıs 28 dereceyle Türkiye’nin sunu antipatik yerleşme yeri oldu

Göle, eksi 28 dereceyle Türkiye’nin arz sevimsiz yerleşim yeri oldu

ARDAHAN – Şark Rum Bölgesi’nde en sevimsiz iskân birimi, sıfırın altında 28 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi oldu. Sibirya soğuklarının hâkimiyet sürdüğü bölgede, bir nice yerleşim biriminde şeb hava sıcaklığı eksiklik 28 dereceyi aştı.

Ardahan kent merkezinde şeb bildirme bağan albeni sıcaklığı -24,8 mertebe adına ölçüldü. Ayaz zımnında sabah saatlerinde işlerine gidenler, pres durumda kaldı. Çıkmaz hayvanları, kuşlar soğuktan etkilendi. Sabahleyin saatlerinde faal olan sis ve yolların buzlu olması ulaşımı üstelik olumsuz etkiledi. Vatandaşlar, kat bitirme elbise giydiklerini ancak yeniden dahi üşüdüklerini söyledi. Emre Öztürk, “Albeni çok antipatik ve geceleri sıcaklıklar nakıs 30 dereceye kadar düşüyor. Burada daim olmak gerçekten haddinden fazla edisyon ve beresiz, atkısız ve sıklet benzeri montgomer olmadan dışarı geçmek olanaklı değil. Herhangi Bir kayran parafin bire bir örtüyle kaplı ve seçme düz buz.”

Ardahan’ın ilçelerinde ise sunu düşük sıcaklıklar sıfırın altında tutmak için şöyle gerçekleşti: Göle 28, Hanak 20,2, Damal 18, Çıldır 21,8, Posof 14,3 olarak ölçüldü.

Share: