Çeşme’ye “gurbetçi” ilgisi turizmcileri kıvançlı etti

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Çipo, Pınar’deki otellerin doluluk oranında gurbetçilerin önemli payı olduğunu söyledi.

Çipo, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl turizm sezonuna mayıs ayında başladıklarını, salgın sürecinde sıkılmış tatilcilerin bu sene erken rezervasyona iştiyak ettiğini belirtti.

Çeşme’nin turizm hareketliliğinde sonuç 5-6 yıldır gurbetçilerin mefret payının olduğunu aktaran Demir, “Gurbetçilerimiz derken sadece Türk vatandaşı gurbetçiler değil, Avrupa’da zinde neredeyse parçalanmamış gurbetçiler. Fas’tan, Dubai’den, Kuveyt’ten, İran, Irak kabilinden ülkelerden olup Avrupa’da yaşayanların hepsi ülkemize seyyar yerine geldiler. Iyicene ayrımsız evolüsyon.” diye konuştu.

Türkiye’nin Avrupa’da 6 milyona andıran gurbetçisi olduğunu hatırlatan Çipo, şunları kaydetti:

“Gayrı ülkelerin gurbetçileriyle Avrupa’da 20 milyonun üstünde gurbetçi var. Eğer o potansiyeli tığ Türkiye’ye çekebilirsek turizmin neredeyse yüzdelik 50’sini nail oluyoruz. Yani 40 milyon gezici hedefimizin yarısını gurbetçilerle elde etmiş oluyoruz. Tığ bu yılki doluluğumuzu gurbetçilerimize borçluyuz. Az Daha bütün otellerimizdeki doluluklar yüzdelik 70-80’e ulaşıyor. Neredeyse üç günün altında benzeri kalış bulunmayan. Bir Vakitler Pınar’bile hafta sonları doluluk yaşardık. Gurbetçilerimizin kalışlarındaki uzatmayla, ayrıntılı sürekli kalışlarıyla alay malay hafta içi birlikte dolmaya başladık. Bu doluluklarımız eylüle kadar gidiyor.”

Share: