SKUTER KULLANICISI DİLARA GÜL’ÜN ÖLÜMÜNE ILLET OLAN SÜRÜCÜYE TAHLİYE

ŞİŞLİ’dahi skuter kullanıcısı dansçı Dilara Gül’e (23) çarparak ölümüne bozukluk olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve 6 yıla büyüklüğünde hapishane istemiyle yargılanan çoban Kağan Akçelik’in tutuklulukta güzeşte müddet ve delillerin bütün olması gerekçeleriyle tahliyesine değişmeyen verildi. Maznun Akçelik, üzerine az dışı yasağı ve karakola imza atma şartı konuldu.

İstanbul 12. Asliye Ukubet Mahkemesi’ndeki 2’nci duruşmaya, tutuklu maznun Kağan Akçelik getirildi. Ölen Dilara Gül’ün annesi Şenlik ve babası Arif Gül bile duruşmada hazır bulundu. Sanık Hakan Akçelik savunmasında, “Mevt fail kardeşimizin ailesinin yaşadığı acıyı ego de cezaevinde yaşıyorum. Böyle ayrımsız olayın yaşanmamasını isterdim. Çok üzgünüm. Mevt fail kardeşimin yerinde ben da olabilirdim, benzeri başkası de olabilirdi” diye niteleyerek tahliyesini ve beraatini kâm etti.

“MÜVEKKİLİMİZ KUSURSUZDUR”

Maznun avukatı Erhan Oğuz Düzcü ise “Müvekkilimiz kusursuzdur. Görüngü sırasında 50-60 km hemencek bitmeme etmektedir. Irtihal eden sürmemesi gereken yolda skuter kullanmıştır. Elektrikli skuter yönetmenliğine göre sair araçların güvenliğini tehlikeye düşürecek derecede skuter aylamak ölenin başlıca kusurlarındandır. O yolda olmaması gerekmektedir. Alıcı kayıtları izlenildiğinde olayın oluşu kemiksiz şekilde görülmektedir. Ebedî Uyku fail hanımefendi kırmızı ışığın yanmasını beklemeden sola akilane tatbikat yapmıştır. Müvekkilimiz ise çarpma takkadak sola akıllıcasına manevra yapmasına karşın kazaya engel olamamıştır. uzaktan geçilmesi durumu yoktur. Tanık beyanları olayın meydana gelişi konusunda değil, sonrasına aittir. Güzeşte yol tahliye verilmemesinin nedeni tanıklardır, müvekkilimizin onları engelleyecek benzeri durumu yoktur. Şahit beyanları yargılamaya teceddüt katmayacaktır. Müvekkilimin tutuklu kaldığı müddet dikkate alınarak icabında adli arama tedbirleriyle tahliyesine karar verilmesini murat ederim” dedi.

“ŞİKAYETİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR”

Dilara Gül’ün annesi Alay Gül ve babası Arif Gül ise şikayetlerinin bitmeme ettiğini belirttiler. Öte yandan ana Bayram Gül, duruşma boyunca gözyaşlarına bilge olamadı. Gül ailesinin avukatı Ünite Kuzu ise “Öncelikle 23 yaşında ebedî uyku etmiş gencecik kız vardır. Maznun avukatı iftira derecesinde beyanda bulunmuştur. Müşteri görüntüleri olmasa olayı değişik bir boyuta taşıyacaklardı. Temas iki tanığın dinlenmesi lazımdır iki aracın haddinden fazla aceleci gelmesiyle ilgilendiren beyanları vardır. Tanıklar görüngü namına 20 metre öncesinde iki aracın çabucacık geldiğini belirtmişlerdir. Dilara görüntülere bakarak uzaktan geçmektedir. Sanık ise soluk ışıktan kırmızı ışığa intikal esnasında yoluna bitmeme ettiğinden ve müvekkil üstelik bu esnada karşıdan karşıya geçmeye çalışırken kaza meydana gelmiştir Karşı tarafın olayın geliş şekline ikilinin sözlerine katılmıyoruz. Deliller toplanmamıştır. Sanığın alıkonulma halinin devamına karar verilsin” diye konuştu.

YURT ALIMLI YASAĞIYLA TAHLİYE KARARI

Mahkeme, tanık beyanlarının sormaca aşamasında alınmış olması nedeniyle delillerin iri ölçüde toplanması, sanığın delilleri karartacağı veya kaçacağı yönünde tanıt ve bilgi bulunmaması, muhtemel ceza verilmesi halinde uygulanacak cezanın miktarı itibariyle tutuklulukta güzeşte sürenin ehliyetli olması gerekçeleriyle tahliyesine değişmeyen verdi. Maznun Kağan Akçelik hakkında sınırlı dışına çıkış yasağı konularak, haftada aynı dolaşma sunu mümasil polis merkezine imza atması yükümlülüğü getirildi. Olaya ilgilendiren MOBESE görüntülerinin CD halinde getirilerek dosyanın Adli Tababet Kurumu Gidiş Geliş İhtisas Dairesi’ne gönderilerek ayıp durumunun tespit edilmesine hükmedildi. Tanıkların bire bir sonraki oturum dinlenmesine değişmeyen veren murafaa, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddianamede, Osmanbey Halaskargazi Caddesinde 12 Orak Ayı 2022’dahi saat 00.10 sıralarında meydana gelen kazada, Mecidiyeköy yönüne ilerleyici Kağan Akçelik’in kullandığı otomobil, skuter kullanan Dilara Gül’e çarptığı anlatılıyor. Çarpmanın şiddetiyle skuterdan metrelerce uzağa sakıt Gül’ün gösterişli şekilde yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtiliyor. İddianamede, skuter kullanıcısı Dilara Gül ve araba sürücüsü Melik Akçelik’in değer derecede detone olduğu rapor edilerek Akçelik’in görüngü sırasında alkolsüz olduğu belirtiliyor. Kavşağa yaklaştığı tam Melik Akçelik’in gidiş geliş ışıklarının yeşilden sarıya döndüğü tam aracıyla debi ettiği, bu tam Gül’ün ise skuter ile tatbikat ihlali yaptığı kaydediliyor. Bed Kağan Akçelik için “Taksirle ölüme sebep olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar dam cezası dilek ediliyor.



Share: