CHP’li Saika Kaya, Edremit Belediyesini müzakere etti

CHP Ankara Saylav Sebep Kayaç, Balıkesir’in Edremit ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Kaya, 5. Edremit Mektup Fuarı’na akmak üzere geldiği ilçede, Belediye Reisi Selman Hasan Arslan’ı makamında ziyaret etti.

Resmi Gazete’da yayımlanan, MEB’e Tutkun Yetişek Kurumları Tutumlu ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Ayrım Yapılmasına Dayalı Yönetmelik üzerine değerlendirmelerde bulunan Kaya, bu düzenlemenin 20 bine andıran karye okulunun baştan açılmasını gündeme getirdiğini söyledi.

Bu yönetmelik değişikliğinin bugüne büyüklüğünde Türkiye’nin ihtiyacı olan tıpkısı konu olduğunu savunan Kayaç, şöyle konuştu:

“Alelhusus aynı öğrencinin bile olduğu yerde asıl sınıfı açılması ve norm ekip uygulaması getirildi. Temel sınıfı öğretmeni, bir öğrencinin olduğu köye üstelik verilecek girmek. Antrparantez 20 bine yakın karye okulu ilişkin. Karye okullarında bile apansız 20’ye kadar mektepli mevcudu olan her köye bir öğretmen verilmesi ve bunların norm kadroya geçirilmesi konusunu gündeme getirdi. Yıllardır Cumhuriyet Altını El Partisi namına bizim üstelik dillendirdiğimiz ve istek ettiğimiz tıpkı konuydu. Deminden yapılması müstelzim gelişim, çabucak 20 bin temel sınıfı öğretmeni, 20 bin sınıf öğretmeni ataması yapılması gerekiyor. Milli Terbiye Bakanlığının ant geçirmeden 1 Ilkgüz tarihine yetiştirilecek şekilde bu atamayı devreye sokması gerekir.”

Share: