Çoluk Çocuk Kapadokya’ya hayran kaldı

Gençler Kapadokya’ya hayran kaldı

Hacı Bektaş Iye’nin 751. ölüm yıldönümü ihtifal etkinliklerine 56 ilden 250 tüvana katıldı

NEVŞEHİR – Cahillik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Firez ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen ve Nevşehir Valiliğinin himayesinde gerçekleşen ‘Tıpkı Olalım, İri Olalım, Aktif Olalım Bilgisizlik Buluşmaları’ çerçevesinde Nevşehir’birlikte tıpkısı araya gelen gençler; evvel Hırka Dağına tırmandı, daha sonra zaman doğumunda havalanan sıcak çekicilik balonlarını izledi.

UNESCO tarafından, ölümünün 750. Sene dönümüne denk mevrut 2021 yılını Hacı Bektaş Iye yılı ilan etti. Bu doğrultuda ‘düşence ve öğretileriyle asırlardır ilişik, tolerans, irtibat, beraberlik ve barışı öğütleyen Hacı Bektaş Veli’yi sunu akla yatkın şekilde çakozlamak ve söylemek’ üzere 19-23 Ağustos tarihleri arasında Nevşehir’üstelik gençlik buluşması düzenlendi. 751. ölüm yıldönümü anma etkinliklerine, 56 İlden kısaca 250 zinde katıldı. Toyluk buluşmasının önce gününde gençler Hırka Dağına bundan sonra. Gençlere Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İçişleri Bakanlığı Danışmanı Şanlı Arif Özzeybek, Toyluk Hizmetleri Umumi Müdürü Emre Topoğlu ve protokol üyeleri zevcelik etti. Hırka Dağında protokol üyeleri ve çoluk çocuk doğaya 200 sayı yapıncak keklik bırakarak ongun dikti. Etkinliklerin ikinci gününde Kapadokya bölgesini gezen çoluk çocuk güne yunak hava balonlarını izleyerek başladı. Göreme Zemi vadisinden havalanan hamam albeni balonlarının hazırlıklarını ve havalanmalarını hayranlıkla izleyen çoluk çocuk, henüz sonradan Göreme Amor Vadisine çıkarak, Kapadokya semalarında süzülen balonları doyasıya izlediler. Cahillik buluşmalarına katılan Cahide Ölçen; “Kapadokya’ya henüz geçmiş tek gelmemiştim. Kapadokya’üstelik birçok müze gezdik. Çokça ağır ezgi benzeri buluşmaydı” dedi. İki gündür Kapadokya’yı doya doya gezdiklerini rapor eden Özge Öztürk da balonları ve Kapadokya’yı çok beğendiğini anlatım etti.

Hacı Bektaş Veli Ihtifal etkinlikleri çerçevesinde yaklaşık 250 gence aile sahipliği yaptıklarını söyleyen, Nevşehir Toyluk ve Spor iklim Müdürlüğü Deneyimsizlik Lideri Recep Aydınlık üstelik; “Aynı Olalım, İri Olalım, Diri Olalım Toyluk Buluşmaları çerçevesinde 250 gencimiz ile birlikte hem bölgemizi tanıtmak hem dahi gençlerimize Hacı Bektaş Veliyi nakletmek, öğretilerini inandırmak amacıyla deneyimsizlik buluşması yapıyoruz” dedi. Kapadokya’daki görsel şölene gençlerinde tanık olduğunu söyleyen Aydın; “Gençlerimiz ısıdam albeni balonlarını henüz yakından görsünler diye buraya getirdik. Gençlerimiz dahi bol verimli ajanda fotoğrafı çekiyor” şeklinde konuştu.

Bursa Deneyimsizlik Dinlenme Kampı lideri İsmail Soydumsalın üstelik açıklamasında; “Bakanlığımızın organize ettiği Nevşehir Hacı Bektaş Ege kampındayım. Kampımız çok mebzul geçiyor. Bir Nice aktivite yapıyoruz” dedi.



Share: