Denizli yaz ve kışı ayrımsız günde yaşadı

Denizli yaz ve kışı bire bir günde yaşadı

Denizli’nin tıpkısı tarafında akarsu baskınları yaşanırken, diğer tarafla günce güneşlik bir hava hakim oldu

DENİZLİ – Denizli site merkezi yaz ve kış mevsimini ayrımsız günde yaşadı. Model ilçelerden Merkezefendi’dahi enerjik olan ateş yağmur zımnında akarsu baskınları yaşanırken, Pamukkale ilçesinin genelinde ise güneşli ve hamam benzeri hava hakim oldu.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde öğleden bilahare rappadak bastıran elem yağış hayatı zıt yönde etkiledi. Bozburun ve Bakırlı mahalleleri çevresinde kısaca yarım yamalak saat enerjik olan yağış dolayısıyla esas yollar ile bazen ocak ve iş yerlerinde akarsu baskınları yaşandı. Şappadak bastıran yağışa hazırlıksız yakalanan bazen sürücüler, Denizli – İzmir karayolu üstünde mevcut Nakız Kavşağı adına aşina köprü altında oluşan su birikintisinde çevrik kaldı. Çevrik küsurat sürücülerin imdadına yetişen itfaiye aracı ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda akarsu baskınlarının yaşandığı sülale ve hisse senedi yerlerine da anına müdahale etti.

Merkezefendi ilçesinin ara sıra bölümlerinin su baskınlarıyla savaş ettiği anlarda ise şehir merkezinin birlikte Pamukkale ilçesi genelinde ise yazdan kalma günlerine devam etti. Yaşanan akarsu baskınlarından habersiz olan vatandaşlar, güneşli ve yunak havanın etkisiyle otopark ve sokaklara akış etti.

Yaz ve kışı bir günde yaşayan Denizli’da, önümüzdeki 2 ahit henüz sürmesi muhtemel yerel kuvvetli yağışlara karşı uyartı yapıldı.



Share: