Derik’te 20 kişinin yaşamını yitirdiği kazada kullanılmamış görüntüler ortaya daha çok

MARDİN’in Derik ilçesinde 20 kişinin öldüğü, 26 kişinin üstelik yaralandığı faciada, 2’nci TIR’ın kalabalığın arasına daldığı kazanın kullanılmamış güvenlik kamerası görüntüleri ortaya daha çok.

Kaza, geçmiş gün saat 17.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi’nde aynı akaryakıt istasyonunun yakınında meydana geldi. Basılmış haiz TIR, freni boşalınca 2 araca ve yayalara çarptıktan sonradan devrildi. Bu kazada, marketten çikolata alıp evlerine dönen Şervan (6) ve Mihriban Tanrısever’i (11) ile İbrahim Halil Has (80) ve İnan Katı yaşamını yitirdi. İhbar konusunda kaza yerine keyif, itfaiye, kurnaz ve polis güçleri ekipleri gönderme edildi. Çevredekiler birlikte ilçe durumunda toplanarak, ekiplerin çalışmasını izleme etmeye başladı.

Bu kazadan yaklaşık 30 dakika sonraları tekrar basılmış aylı bire bir TIR, kaymakamlık yerindeki kalabalığın arasında daldı. Neşeli panik içerisinde sağa sola kaçışmaya çalıştı. TIR, haddinden fazla sayıda kişiye çarpıp, apartmana çarparak durdu. Can pazarının yaşandığı kaza hesabına çok sayıda keyif, polis güçleri ve itfaiye aracı ekibi gönderme edildi. Bu kazada bile 16 birey yaşamını yitirdi. Gelişigüzel iki kazada yaralanan 26 yaşama ise hastaneye kaldırıldı. Kazalarda 11 araç ile 3 aksiyon durumunda da balaban hasar meydana geldi.Kazanın peşi sıra gözaltına alınan TIR şoförleri Umut Gündüz ile Yusuf Şataflı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaralılardan 15’i taburcu edilirken, 5’inin ise hastanelerdeki tedavisi sürüyor.İLK KAZADAN KIL PAYI KURTULDU4 kişinin öldüğü ilk TIR’ın neden olduğu kazada marketin bitişiğindeki iş yerinin jeneratörünün bakımıyla ilgilenen Ebubekir Ektiren kıl payı kurtuldu. Devrilen TIR’ın yükü ile yıkılan duvardan kopan parçaların konusunda geldiği Ektiren, ani bire bir refleksle sonuç anda kurtulmayı başardı.Kaza sırasında jeneratörün bakımıyla ilgilendiğini anlatım fail Ebubekir Ektiren, “Bir Anda tıpkısı curcunalı duydum. Kalkar kalkmaz aracın freninin patladığını ayırt ettim. O esnada aracın üstünde mevcut iyon bana akıllıcasına gelebileceğini anladım. Koşuşturdum. Koşuşturmanın yetmeyeceğimi anlayınca kendimi yere savurdum. Elhak yere düştükten sonradan gene yetmez dedim, kendimi biraz henüz sürükledim o şekilde kurtuldum haddinden fazla şükür. Maatteessüf bu evvel değil. Bu gidişle bu şekilde olursa serencam de mümteni. Buna çabucak ahali atılması gerekiyor. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile üstelik görüştük. Derik’e ayrı tıpkısı mekân yolu araç. aksi takdirde burada duygusal kayıpları imdi yaşanacak. 20 canımızı kaybettik. Balaban sıkıntı çekiyoruz. Kazanın videosunu de görmüş olmalısınız. O esnada yaşlı bir amcamız vardı. Onun tespitini kameramız yaptı. Tekrar bire bir şekilde 2 yavrumuz fert verdi” diyerek konuştu.YENİ GÖRÜNTÜLER FACİAYI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Bu arada ikinci TIR’ın sebep olduğu kazaya ilgili dahi yıpranmamış düzenlilik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde; evvel ilçe nedeniyle toplanan neşeli, 2’nci TIR’ın geldiğini fark edince duygusal havliyle sağa sola kaçışmaya başlıyor. Bu tam ayrımsız eş, çocuğunun ortamında olduğu çağa arabasıyla kendini 1 metre yüksekliğindeki kaldırımdan atıyor. Kucağında bebeği olan kadınlar oluşan toz bulutunun arasından kaçarken, bazı vatandaşlar da yaralıları kucaklayarak hastaneye yetiştirmeye çalışıyor.



Share: