Dünyanın genişlik saçma binası namına tanıdık yapının enkazı üstelik dert oldu

Dünyanın sunma saçma binası olarak aşina yapının enkazı üstelik dert oldu

Dünyanın bildirme saçma binası olarak nitelendirilen hususi dalavere iş merkezinin yıkılmasının ardından mekân esnafı geride kalan moloz ve hafriyat yığınının kaldırılmasını istiyor

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ta vatandaşlar, dünyanın yer absürt binası namına nitelendirilen özel dalavere gelişim merkezinin yıkılmasının peşi sıra geride mütezayit moloz ve kazı yığınının kaldırılmasını istiyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yoluyla 2019 yılında yıkılmasına değişmeyen verilen bina ve çevresinde yaklaşık 9 kamer ilk yıkım işlemleri başlanmış, alanda ilk bozuk adliye binası, henüz sonra eski güvenlik müdürlüğünün kâh birimlerinin süresince bulunduğu binaların yıkımları gerçekleşmişti.

Google’üstelik ‘Dünyanın yeryüzü absürt binası’ yerine yapılan aramada önceki sırada çıkan ve bu yılın başında namına düzlük yapılması amacıyla 18 kıvrım İl Hususi İdare Binasının yıkımına başlandı. 1994 yılında yapılan binanın yıkımı tamamen gerçekleşirken, büyükşehir belediyesinin bütçesine ise 6 milyon 600 bin teklik yardım sağlanmış oldu. Ancak çevredeki esnaf ve vatandaşlar binadan geriye mütezayit moloz ve hafriyat yığınlarından dertli.

Hafriyatın kaldırılma çalışması tahminî 3 aydır bitmeme ederken, hafriyat kaldırma işlemlerinin bitmeme ettiği görüldü.

Yaya ve trafik akışının bati olduğu bölgede hafriyatın biran önceki kaldırılmasını talip esnaf Amaç Uzunay, yüklenici firmanın belirlenen tarihte işi tamamlamadığını ve rastgele ahit cezai el işi maruz kaldığını tez etti. Uzunay, “4-5 aydır burada bir moloz yığını var ve içinden ufak ufak çıpa seçiyorlar. Yıkıldı fakat hafriyatının de biran evvel kaldırılmasını istiyoruz arzu ediyoruz. Trafik ve gelgeç akışı etkileniyor. Bizler esnaf namına etkileniyoruz ve bu molozu vira etmek çokta print değil. İstenilirse haddinden fazla acele kaldırılır. Bir zaman evvel bu kazı molozunun kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Ayrımsız eksantrik esnaf ise, “Bunları kaldırmazlarsa insanların sağlığı ve yol güzergahında insanlar huzursuz oluyor. Buradan geçenler ve esnaflar kıygın oluyor. Bu çöküntünün ayrımsız an ilk kalkmasını istiyoruz” dedi.

Binanın hafriyatının tahammül işlemlerini eden müteahhit firma yetkilileri ise soruları yanıtsız bıraktı.



Share: