Düşünür yazar Yaşar Kaplan hayatını kaybetti

Mütefekkir, edip ve dilmaç Yaşar Kaplan, 71 yaşında Almanya’da ahiret yolculuğu etti.

Bir süredir pankreas kanseri dolayısıyla tedavi gören Kaplan, sabah saatlerinde hastanede hayatını kaybetti.

Kaplan’ın vefatının arkası sıra dostları ve sevenleri sosyal medyada kelle sağlığı diledi.

Yaşar Kaplan’ın günahsız geçmişi

Niğde’da 1952’da dünyaya mevrut Kaplan, ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Kayseri İmam Hatip Lisesi’nde tamamlandı. Peşi Sıra İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Amerikalı Dili ve Edebiyatı Tarihi bölümlerinde yüksek tahsil gördü.

Din İşleri Başkanlığı, İller Bankası, Türkiye Tarımsal Teçhiz Kurumu, Mila Vukuf Ajansında alfabe işleri müdürlüğü ve Devlet Planlama Teşkilatında çevirmenlik görevlerinde mevcut Kaplan, dört ayrı eserinden muhit yargılandı, Demokratlık Risalesi ünlü deneyim kitabı zımnında 3 yıla mümasil cezaevinde kaldı.

Kaplan, cezaevinden çıktıktan sonra 2001 yılında Almanya’ya gidene büyüklüğünde Sözleşme gazetesinde fıkra yazarlığı yaptı.

İslamcı edebiyatın 1980’li yıllardaki ünlü isimlerinden olan Yaşar Kaplan, hikaye, sınama ve eleştiri yazılarını kişi adı ve takma imzalarla Edebiyat, kurucusu olduğu Maaş Yıllık ve Kayran dergilerinde yayımladı. Yönettiği Aylık Dergi’bile edimsel konulara getirdiği yaklaşımlarla hikayeciliğinin birlikte deneyim ve eleştirileriyle üstelik rabıt topladı.

Share: