Duvarları üniversiteli öğrenciler güzelleştiriyor

Eskişehir’deki bir mahallenin duvarlarına yapılan grafiti resimleri kasaba esnafının ve mahalle vatandaşlarının nazik beğenisini kazandı.

Tıpkı alışveriş merkezinin arkasında mevcut bölgedeki duvarlara yapılan grafiti resimleri görenlerin dikkatini çekti. Tepebaşı İlçesi Hoşnudiye Mahallesi’nde, Arılık Çıkmaz, Bronz Sokak ve Reji Kolcusu Çıkmaz gibi bölgedeki çoğu sokakta evlerin duvarlarına yapılan grafiti resimleri vatandaşlardan müspet yorumlar aldı. Apartman yöneticilerinin de müsaade ettiği grafiti resimlerini üniversiteli çıkmaz sanatçılarının yaptığı tabir edildi. Bir otoparkın duvarlarına yapılan grafiti resimleri gözlere çarptı.

“Resimlerin iyicene olduğunu düşünüyorum”

Mekân esnafı Tasavvur Yücel, sokak sanatçıları duvarlara suret yapmadan önceki sokağın çirkin göründüğünü ancak şu anda daha mülevven olduğunu söyledi. Bölgedeki grafiti resimlerinin çoğu kişiden olumlu yorumlar aldığını tamlayan Yücel, “Dükkanımızın önündeki otoparka yapılan grafiti resimlerinin güzel olduğunu düşünüyorum. Vaktiyle duvarlarda tuhaf bire bir görüntü vardı, demincek daha renkli oldu. Bunları tüvana çıkmaz sanatçıları ücretsiz yapıyorlar. Gayet sevinçli ve domuzuna işlemler, duvardaki resimler bizi de mutlu ediyor. Buraya mevrut vatandaşlar bile resimler hakkında sunturlu yorumlar yapıyorlar, kimlerin yaptığını soruyorlar. Tığ dahi çocukların zevkine yaptığını söylüyoruz, durumu anlatıyoruz. Vatandaşlar bile gayet kıvançlı, seviyorlar. Gelip resim çektirenler çok oluyor. Bura belediyenin yeri, onlar böyle şeylere daha iyi görülü yaklaşıyorlar. Esasta orayı kendileri boyatacaklardı ama çıkmaz sanatçıları boyayınca anca kaldı. Şu anda aksülamel da yok, gayet olumlu ve sunturlu sonuçları var. Ara Sıra turistler dahi buraya uğruyor, hoşlarına gidiyor” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlar olarak biz de onlara destek geçmek istiyoruz”

Bölgeden geçen tıpkı vatandaş olan Salih Soner üniversiteli gençlerin yaptığı grafiti resimleri üzerine şunları söyledi:

“Yapılan resimler yabanlık amacıyla iyicene tıpkısı husus, torunlar bunları yapınca çokça bahtiyar oluyorlar. Gelenler dahi sürekli kılık çektiriyorlar. Elverişli olan hep duvarlara insanların görebileceği şekilde böyle resimlerin yapılmasına bizim gönlümüz haddinden fazla razı. Vatandaşlar adına tığ üstelik onlara destek çıkmak istiyoruz. Bu resimleri genellikle üniversiteli gençler yapıyorlar.” – ESKİŞEHİR

Share: