Düzce ve Bolu’da hayırsever çocukların depremzedelere yazdığı notlar duygulandırdı

Düzce ve Bolu’birlikte, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye gönderilen arkalama kolilerinden çocukların akranlarına yazdığı kalp dolu notlar çıktı.

Düzce Deneyimsizlik ve Spor memleket Müdürlüğü Gençlik Merkezi fahri ekiplerince düzenlenen yardım çalışmaları kapsamında vatandaşlar, spor salonlarına arık azık, giyecek, bala bezi, oyuncak ve kışlık bot getiriyor.

Kolilerin bölümleme edilerek paketlenmesi sırasında yardımseverler marifetiyle yazılan ihtisas gebe notlar çıkıyor.

Özellikle depremi hareketli kentteki vatandaşların empatilerini yansıttığı mektupların bazılarında çocukların teklifsizce duyguları ve oyuncaklarına eklediği notlar okuyanları etkiliyor.

Çocukların dile getirdiği duygun mesajları beyninde, “Bu dip kıyafetler kime giderse ona mutlu dileklerde gezmek istiyorum. İnşallah hepiniz iyisinizdir. Orada depremler oldu biliyorum ve sizin yanınızda koyulmak istiyorum”, “Haddinden Fazla zehir tıpkısı kıran haberini aldık ve çok üzüldük. Annem ve babamın orada tanıdıkları varmış ve vukuf alamıyoruz. Ego da oyuncak ve kıyafetlerimi gönderiyorum. On Paralık üşümeyin çok dikkat edin. Allaha can olun.” ifadeleri düz alıyor.

Bolu Valiliği önünde AFAD marifetiyle kurulan çadırlarda de müzaheret malzemeleri arasından sâdır notlar görevlileri duygulandırıyor.

Okul harçlıklarından arttırarak kumbarasında biriktirdiği parayı depremzedelere gönderen çocuğun, notunda, “Siz orada üşürseniz, tığ burada donarız, Tanrı yar ve yardımcınız olsun. Size okul harçlığımdan gönderiyorum.” yazdığı görüldü.

Öta yandan bir çocuk bile oyuncak bebeği ve süt kuzusu arabası ile muhtelif oyuncaklarını zelzele bölgesindeki çocuklara gönderilmesi üzere bağışladı.

Share: