Eskişehir’e mevrut öğrencileri darülfünun temsilcileri karşıladı

Eskişehir’e mevrut öğrencileri üniversite temsilcileri karşıladı

Tren garına ve otobüs terminaline kurulan stantlarda öğrencilere koruyucu olundu

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak:

“Öğrencilerimize erbap çıkıyoruz”

ESKİŞEHİR – Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, üniversite tercihlerinin açıklanmasıyla pusat yaptırmak amacıyla Eskişehir’e gelen öğrencileri bilgilendirme ve ulaşımı üzere katar garına ve otobüs terminaline kurulan stantlar hakkında, “Öğrencilerimizi önceki kısa aynı şekilde bilgilendiriyoruz ve yönlendiriyoruz. Onlar ehil çıktığımızı gösteriyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde üniversite tercihlerinin sonuçlarının açıklanmasıyla alay malay yüz binlerce öğrenci pusat dönemine geçiş yaptı. Kazandığı üniversiteye taşıt yaptırmak üzere şehir muhavvil öğrenciler, ihtimal da ara sıra şehirlere hayatlarında ilk kez gitti. Eskişehir’e gelen binlerce öğrencinin muvasala ve bilgilendirme sorunu ile karşı karşıya kalmaması üzere şehirde kâin üniversiteler eş tıpkı uygulamaya imza attı. Tren garında ve otobüs terminalinde açılan stantlar ile şehre gelen öğrenciler, ön bilgilendirme ile karşılandı.

Stantta bilgelik düz öğrencilerin servisler ile yerleşke ulaşımına da destek sağlayan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), ölçüm topladı. Öğrencilerin memnuniyetle karşıladığı uygulama karşı mütekellim Rektör Çolak, “Tren garına ve otobüs terminaline koyduğumuz servislerle öğrencilerimizi kampüsümüze götürüyoruz. Kampüsümüzdeki pusat merkezimizde öğrencilerimizin kayıtlarını yapıyoruz” dedi.

“Onlar ehil çıktığımızı gösteriyoruz”

Yapılan aranjman ile öğrencilere cemaat çıktıklarını şehre önce girişte göstermeyi hedeflediklerini belirten ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, “2022-2023 tedris yılı üzere üniversitemizi bakir kazanan adaylara rastgele şeyden önce filinta geldiniz diyorum. Onları diremek için katar garında ve otobüs terminalinde stantlar açtık. Eskişehir’bile kâin sair üniversitelerimizin de stantları var. Öğrencilerimizi burada karşılıyoruz. Kendilerini önceki geçmiş gücük ayrımsız şekilde bilgilendiriyoruz ve yönlendiriyoruz. Onlar eş çıktığımızı gösteriyoruz. Katar garına ve otobüs terminaline koyduğumuz servislerle öğrencilerimizi kampüsümüze götürüyoruz. Kampüsümüzdeki pusat merkezimizde öğrencilerimizin kayıtlarını yapıyoruz. Böyle bire bir tertip yaptık. Bu vesileyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne eskimemiş mevrut öğrencilerimize leziz geldiniz diyoruz. İnşallah onları burada evire çevire benzeri gelecek bekliyor. Genişlik bereketli eğitimle onları geleceğe hazırlayacağız. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.

“Üniversitemizin yardımı işimize çokça yarıyor”

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ni kazanarak Eskişehir’e mevrut ve şimendifer garında stanttan vukuf kayran Ayberk Pıynar, şu ifadeleri kullandı:

“Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Görsel İletişim ve Tasarım bölümünü kazandım. Gayet mebzul tıpkısı fırsat oldu. Çünkü Eskişehir’e önce geldiğimizde ara sıra yerleri bilmiyor olabiliriz. Bu durumda birlikte kendi üniversitemizin bize yapmış olduğu arkalama işimize haddinden fazla yarıyor. Çok heyecanlıyım. İlk öğün Eskişehir’birlikte ayrıntılı bire bir dönem geçireceğim.”



Share: