Gençlerbirliği Başkanı Eğilimli Çankırı’dan futbol lisesi müjdesi

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Müştehi Çankırı, Gençlerbirliği Spor Kulübü Ayak Topu Lisesi açılması üzere çalışma başlattıklarını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, Gençlerbirliği Başkanı Iştahlı Çankırı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Maharet Eğitim Bilimi Genel Müdürü Nazan Şener’i müzakere ettiği rapor edildi.

Açıklamada görüşlerine düzlük sunulan Hevesli Çankırı, Gençlerbirliği Spor Kulübü Futbol Lisesi’nin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalara başladıklarını belirtti.

Altyapılardaki çocukların mütenevvi okullarda okuduğunu ve değişik seviyede terbiye aldıklarını anlatan Çankırı, “İlk etapta ortaöğretim, sonrasında ise ortaokul almak amacıyla tesislerimizde 4 ile 8 derslikli ayrımsız ekol açmayı hedefliyoruz. Çocuklarımız sabahtan tesislere gelecek, normal müfredattaki dersleri milli eğitim sporla ilgilendiren eğitimleri ise kişi bünyemizde vereceğiz. Alacakları derslerin içerisinde fizik tedavisi da olacak anatomi de beslenme üstelik idman bilimi da olacak.” ifadelerini kullandı.

Uçan Top Lisesi örneğini veren Çankırı, şunları kaydetti:

“Voleybol durup dururken bir anda bu büyüklüğünde gürlük kaydetmedi. Türkiye Uçan Top Federasyonu aynı ortaöğretim kurdu. Türkiye’deki kalburüstü voleybolcuları topladı, yetiştirdi, büyüttü. Sonrasında buradan yetişen oyuncular hem yetişek anlamında hem bile voleybolda başarıyı yakaladı. Tığ birlikte kolları sıvadık. Sonuçta çocuklarımız öz tesislerimizde okuyacak, antrenmana tesislerimizde çıkacak ve bizim liseden çıkışlı olacak. Milli Eğitim Bakanlığı tesislerimizde bu projemize diploma verdiği takdirde adını gururla söyleyeceğimiz ‘Gençlerbirliği Spor Kulübü Ayak Topu Lisesi camiamıza kıvrak olsun’ diyeceğiz.”

Başbuğ Arzulu Çankırı ziyaretin arkası sıra Nazan Şener’e Gençlerbirliği forması bergüzar etti.

Share: