Gidiş Geliş kazasında evlatlarını kaybetmişlerdi! O aile şikayetten vazgeçti, alkollü kaymakamın 6 yıla kadar hapsi isteniyor

Diyarbakır Cumhuriyet Altını Başsavcılığının Server Sinanoğlu için hazırladığı savca, 11. Kısık Ceza Mahkemesince akseptans edildi. İddianamede 15 Temmuz’da Sinanoğlu’nun kullandığı 72 EP 436 plakalı cipin Batman-Diyarbakır esmer uğrunda araçlar için yeşil çırağ yandığı esnada yolun alın tarafına geçmeye etkin 13 yaşındaki Muhammed Çelik’e çarptığı ve yaralanan çocuğun kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Sinanoğlu’nun aracının çocuğa çarptıktan sonraları karşı şeritte kırmızı ışıkta bekleyen aynı araca çarparak durduğu kaydedilen iddianamede, bu aracın sürücüsü M.O.’nun da yaralandığı belirtildi. Araçta yapılan aramada abes alkol kutusu bulunduğu belirtilen iddianamede, kolluk görevlilerince yapılan sınav neticesinde Sinanoğlu’nun 0,27 promil alkollü olduğunun tespit edildiği kaydedildi. İddianamede maktulün esas ve babasının 25 Temmuz’da dilekçeyle yaptığı başvuruda maddesel ve manevi zararlarının karşılandığını, şüpheliden şikayetçi olmadıklarını rapor ettikleri meydan aldı.

KAYMAKAMDA MAKTUL DA KUSURLU BULUNDU

İddianamede düz düz gidiş geliş bilirkişisi marifetiyle hazırlanan raporda, “Öldürülen Çelik’in ‘sâri ve meslek geçitlerinin bulunduğu yerlerdeki geçitlerde yayalar için kültürlü bel olduğu, yayaların bu işaretlere uyması’ maddesini ihlal ettiğinden birincil kusurlu olduğu belirlenmiştir. Sinanoğlu ise ‘sürücüler kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, belen üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, bulaşan geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, ev güreşçi köprüsü ve menfezlere yaklaşırken, imal ve tamirat alanlarına girerken hızlarını budamak zorundadırlar’ maddesini, ‘uyuşturucu veya münebbih maddeleri almış olan sürücüler ile alkollü olan sürücülerin esmer uğrunda vasıta sürmeleri yasaktır’ maddesini ihlal ettiğinden sekunder kusurlu olduğu tespit edilmiştir. Kazada yaralanan M.O.’nun kazada ayıp ve kaide ihlalinin olmadığı kanaatine varılmıştır.” ifadeleri saha aldı.

KAYMAKAMIN CEZALANDIRILMASI İSTENDİ

İddianamenin sonuç ve istimara kısmında ise, “Bed, 0,27 promil seviyesinde alkollü olup kavşağa girdiğinde hızını azaltmamak ve zat beyanına bakarak da kent içi hız sınırının üstünde çevirici yolmak aracılığıyla dikkat ve dikkat yükümlülüğüne mugayir şekilde akıntı ederek sevk ve idaresindeki 72 EP 436 plakalı araçla çarptığı Muhammed Çelik’in ölümüne neden olmak vasıtasıyla konusunda tehirli suçu işlediği anlaşıldığından, eylemine uyan irsal maddesi gereğince cezalandırılmalıdır” ifadelerine düzlük verildi.

2 YILDAN 6 YILA BÜYÜKLÜĞÜNDE HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, Sinanoğlu üzerine aracına çarparak yaralanmasına sebep olduğu M.O.’nun şikayetçi olmaması zımnında buna ilgili kovuşturmaya düzlük olmadığına dayalı munzam değişmeyen verildiği belirtildi. Server Sinanoğlu hakkında “şuurlu taksirle ölüme sebep olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla büyüklüğünde hapis cezası isteniyor. İçişleri Bakanlığı, Gercüş Kaymakamı iken insanoğlu trafik kazasına müdahil Sinanoğlu’nu görevden uzaklaştırmıştı.



Share: