Gözleri tutkun yürüdüler, tekerli sandalyeye bindiler

Bilecik’te, 3 Ara Acun Engelliler Haset zımnında “Duygudaşlık Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi, Şehir Konseyi ve Kemiksiz Yarınlar Derneği ile Bedenî Engelliler Spor Kulübü işbirliğindeki yol, Şehitler Parkı’ndan başladı.

Uray Başkan Yardımcıları Ahmet Gürses, Hüseyin Talih ve Melih Tüfekçi ile Belediye Meclisi üyeleri, siyasal parti ve sivil dernek temsilcileri, etkinlikte bodur süreliğine sakat gibi yekinmek üzere akülü tekerlekli sandalye kullandı. Gözlerini kapatıp sopayla yan bulmaya çalışan katılımcılar, Cumhuriyet Meydanı’na büyüklüğünde yürüdü.

Tüfekçi, gazetecilere, iki duraksamadan yürümenin farklı benzeri deneyim olduğunu, engellilerle empati kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Bilecik Örtüsüz Yarınlar Derneği Başkanı Aslıhan Yanardağ ise derneğin çalışmaları karşı hikmet vererek, “Görmeyen benzeri gözün soluk hutut olmadan evet da yoldaki direkler ve tabelalar dolayısıyla lacerem güçlük yaşayabileceğinizi gözlemlediniz. Herhangi Bir bariyer grubunun değişik ihtiyaçları var.” dedi.

Uray Meclisi Üyesi Soner Vukuf birlikte tereddütsüz yürümenin zorluklarını anladığını dile getirerek, “Hayatın ne kadar print olduğunu, onlara ne kadar koruyucu olmamız gerektiğini, avlu şartlarını kolaylaştıracak hamleler yapmamız gerektiğini öğreniyoruz. Pres tıpkısı yaşam.” diye niteleyerek konuştu.

Share: