Hastalıklardan korunmak isteyenlerin gözdesi ıhlamur oldu

Hastalıklardan sakınmak isteyenlerin gözdesi ıhlamur oldu

BOLU – Türkiye’nin sunma antipatik illerinden biri olan Bolu’dahi, hastalıklardan sığınmak isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tutuyor. Vatandaşlar sunma haddinden fazla ilgiyi ise kilosu 500 liraya kadar sâdır ıhlamura gösteriyor.

‘Soğuk’ denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Bolu’birlikte aktar hareketliliği başladı. Havaların soğumasıyla hastalıklardan sığınmak ve muafiyet sistemlerini pekiştirmek talip vatandaşlar çareyi şifalı bitkilerde arıyor. İlaç adına şifalı nebatat kullanmayı yeğleme fail vatandaşlar genişlik haddinden fazla ilgiyi bile ıhlamura gösteriyor. Kilosu 400 liradan başlayıp 500 liraya büyüklüğünde çıkan ıhlamur, serencam günlerin sıkça tercih edilen ürünü oldu.

“Sunma çok yeğleme edilen işaret ıhlamur”

Bolu’bile aktar dükkanı işleten İsmail Özcan, “Pandemi sonrasında öksürük ve gribal enfeksiyon hastalıkları çokça görülmeye başlandı. Bu hastalıklardan korunmak isteyen müşterilerimiz birlikte ıhlamur, zencefil ve zerdeçal alıyor. İnsanların sunu haddinden fazla yeğleme ettiği aktar ürünü ıhlamur. Sistem özlük bütçesine göre alıyor. Soğuk havalar kamera yoğunluğunu etkiliyor. Televizyonlarda doktorların söylediğine bakarak vatandaşlar aktarlardan ne alacağına karar veriyor. Alternatif tababet olarak üstelik aktarlara geliyorlar” dedi.

Share: