Hayırperver, “Kastamonu adaylığım söz konusu dahi olmaz”

Karabük Şehremini Rafet Hayırhah, adaylığı ile ilgilendiren çıkan haberlere ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Yardımsever, kendisinin milletvekili adaylığı kadar aynı düşüncesinin katiyen olmadığını anlatım ederek, “Ego ayrımsız yere arzulu falan değilim. Adayda değilim. Düşünmüyorum ama er konuşmakta makul değil, çünkü bizim benzeri parçamız da politika. Bağımlı tığ daha çok siyasetin içerisinde, Karabük’e hizmetle ilgili noktalarda ömrümüzün sonuna büyüklüğünde olacağız. Ben saylav ya birlikte belediye reisi olayım ya dahi olmayayım tek molekül fark etmez, Karabük’ün meseleleriyle sonuna büyüklüğünde ilgileniriz. 12 yıldır haddinden fazla adamakıllı hizmetler yapıyoruz. Seçkin şeyden evvel bakış açılarını değiştirdik. Ihtimal Karabük’ün anlaşılan aynı kesimi kabul etmez amma yapmış olduğumuz hizmetlerle bölgemizi etkiledik. Çok arkadaşımız geldi çalışmalarımızı inceledi. Kimilerine üstelik projelerimizi verdik. Şunu içten olarak söylüyorum benim mebus adaylığı diye niteleyerek ayrımsız düşüncem namevcut, söz konusu dahi değil. Fakat dediğimiz kabilinden bizim işimizin ayrımsız kısmı birlikte politika. Son an ne olacak bilemem. Benim isteğim dışında tıpkı değişmeyen verilirse buna dahi benzeri madde diyemeyebilirim” dedi.

Bu zamana kadar MHP dışında siyasa yapmadığını, yapmayı dahi düşünmediğini tamlayan Iyiliksever, “Düşünseydim yapabilirdim. Bir Zamanlar bize DÜRÜST Parti’den de öneri geldi. Ego kendilerine bizim yerimizin MHP olduğunu söyleyerek anlayışla karşılamalarını istek ettim ve onlarda bizi tatlılıkla karşıladı. Fakat partimiz bire bir karar alırsa, değişik tıpkı yöntem uygularsa ve seçime alay malay girilecek derse ben o büyüklüğünde doğrultusunda akıntı ederim. Bunu seçme kampanyası için söylüyorum, aday olurum anlamında söylemiyorum. Benim Ulusalcı Debi Partisi dışında tıpkı siyasetim evet de seçim çalışmam olanaksız ancak Genel Başkanımızın aldığı kararlara de adapte olmak mecburiyetim vardır” diyerek konuştu.

“Böyle aynı madde olması bahis konusu de değil”

Sonuç günlerde memleketi Kastamonu’dan aday olacağına dair ortaya atılan iddialara bile karşılık veren Iyilikçi, Kastamonulu olmaktan hava duyduğunu, ancak maddi ve manevi seçme şeyini Karabük’te kazandığını kaydetti.

“Benim Kastamonu’da siyasa yapacağımı, mebus evet dahi şehremaneti başkan adayı olacağımı filan konuşmak yoz boş bir öz” diyen Iyilikçi, “

Elimizden geldiği kadarıyla Kastamonu’nun ilçelerine katkıda bulunuyoruz. Ama Zonguldak ve Çankırı’nın ilçelerine bile bindi oluyoruz. Hatta Çankırı’ya daha aşkın destek veriyoruz. Tığ tıpkı yörenin insanlarıyız ve elimizden geldiği kadar destek oluyoruz, bu birlikte gayet alışılagelen ayrımsız molekül. Bizim ayrımız gayrımız yok amma benim Kastamonu adaylığım olabilecek ayrımsız belki değil. Kastamonu’birlikte ilin sorunlarını bilen çokça değerli arkadaşlarımız var. Haddinden Fazla bulunmaz benzeri şehremaneti başkanımız var, cansiparane etkin teşkilatları var. Kastamonu, sunu şişman belediyeleri kazandığımız tıpkısı valilik. Demin bu kadar muvaffakiyet varken, bu kadar çaba sarf etmiş ve siyasette Kastamonu’yu tıpkı yerlere taşımış arkadaşlarımız varken bizim ismimizin geçmesi bana az buçuk somurtkan geldi. Hakeza bire bir özdek olması söz konusu üstelik değil. Ora benim memleketimdir, elimden gelen tıpkısı özdek varsa şahsım adına yapmaya hazırım, ama benim siyaseten oraya yapacak tek şeyim yok” ifadelerine vadi verdi. – KARABÜK

Share: