İlmekler depremzedeler üzere atılıyor

İlmekler depremzedeler için atılıyor

DÜZCE Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki depremin arkası sıra Düzceli kadınlar harekete geçti. Evlerindeki iplikleri şişleri eline düz kadınlar, ‘Her ilmekten çetin doğar’ kış şartlarında hayat mücadelesi veren depremzedeler için argaç, ezik ve kazak örmeye başladı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler sonrasında 10 ilde yaşanan yıkımda taharri-kurtarma çalışmaları dayanabilen şartlarda devam ediyor. Edisyon koşullar altında bölgede bulunan depremzedelerin ısınmalarına yardım keşfetmek üzere Düzceli kadınlar harekete geçti. Düzce Belediyesi BELMEK kurslarında toplanan kadınlar evlerindeki ip ve şişleri getirerek hem henüz yunak tutması hem dahi bakir olması üzere çizik ve atkı örmeye başladılar.

Örgü öğretmenliği fail Hatice Kayaç, eksiksiz kadınları evlerinde aynı bere bir atkı örmeye çağırma ederek “Seçkin ilmekten alçak doğar diye bu güce katılmaya parçalanmamış Düzce’yi çağırmak istiyorum. Hava çokça sevimsiz olduğu amacıyla ısınmaya yardım ulaşmak için bertik ve argaç ile işe başladık. Hep Düzceli hanımlarla birlikte atkı ve ezik örerek katkıda mevcut olmak istedik. Ruhlarımız üşüdü, içimiz acıdı. Hayatım boyunca 3 sefer hareket hararetli biri namına orada o soğukta onulmaz kalmayı anlayış edebiliyorum. Rabbim amelî versin, devletimize gösterişli versin. Depremin oluşturduğu kalın haddinden fazla balaban. Umum ele verip, güç birliği açmak istedik. Düzceli hanımları gelişigüzel ilmekten korkulu doğar diyerek bir ezik, tıpkı argaç örmeye nida ediyoruz. Bilen hanımla evlerindeki ipleri ile örgü yapabilir. Dizge buraya süzülmek zorunda değil. Hep bir değerinde olmak atsa binlerce çizik, binlerce atkı yapar. Herkesten dostlukla, duayla tıpkı karşılık olmak atmalarını istiyoruz” dedi.

Share: