İSTANBUL-VEKIL KİRİŞCİ’DEN İSTANBUL VALİLİĞİ VE MÜSİAD ZİYARETİ

TARIM ve Orman Bakanı Ünite Kirişci, Bağımsız Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) ile İstanbul Valiliği’ni konuşma etti.

Tarım ve Orman Bakanı Birim Kirişci, saat 09.30’da Mutlak Sanayici ve İş adamları Derneği Umumi Merkezi’ne ziyarette bulundu. Bakan Kirişci, MÜSİAD Umumi Başkanı Mahmut Asmalı ve cemiyet üyeleriyle kısaca iki saat süren tıpkısı mülakat gerçekleştirdi. Görüşmede sektörel mesail ele makbuz. Bakan Kirişci saat 12.00’da ise İstanbul Valiliği’ne anbean Ilbay Mehabetli Yerlikaya ile aynı araya geldi.

“2023 YILINDA TARIM VE ORMAN SEKTÖRÜNÜ DAHA PIR YAŞATACAĞIZ”

MÜSİAD ziyaretinde mütekellim Icra Vekili Kirişci “Bu ülfet bugüne fatalite oldu. Düğme yerine çok müfit rey alışverişinde bulunduk. MÜSİAD temas gelişim adamları derneği değil. Bizim üstünde çok hassasiyetle durduğumuz ve bu ülkenin lokomotifi diyebileceğimiz hareket insanlarının tıpkısı araya geldiği toplum örgütü. Dolayısıyla bu derneğin tespitleri, bu derneğin bizim sektörümüze ilgilendiren hal önerileri bizler üzere de değer ifade ediyordu. Bunların tamamını aldık. Dosyalarımızı aldık, notlarımızı aldık. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda tığ bu değerlendirmeleri dikkate alarak Ekincilik ve Orman Bakanlığı bünyesindeki çalışmalarımızı nazik bire bir şipşak sürdüreceğiz. İnşallah memleketimiz 2023 amacında henüz domuzuna bire bir Türkiye’yi ve daha domuzuna ayrımsız tarım ve orman sektörünü birlikte yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

“BAKANIMIZ SORULARIMIZI AÇIK YÜREKLİLİKLE CEVAPLADI”

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı “13 Mayıs’ta Adana’da ‘Gelecek Tarımda’ adlı bir zirvemiz vardı. Bakanımız mahdut dışı görevlendirmesi sebebiyle o zirveye katılamamıştı ama bize en yakın zamanda sizin gıda, ekincilik ve hayvancılık sektörüyle ilgilendiren üyelerinizin olduğu ayrımsız güruh için MÜSİAD’a teşrif edeceğini söylemişti. Orada bu zirvenin sonuçlarını bilcümle bu arada değerlendiririz sözü vardı. Zaman o sözünü adına getirdiği amacıyla huzurlarınızda kendisine teşekkürname ederim. 2 saati aşan görüşmede, sektörün sorunlarını üyelerimizle gelişigüzel bakanımıza sorduk. Dosyalarımızı verdik. Bakanımız çokça açık yüreklilikle sektörel sorunlarımızı cevapladı” dedi.



Share: