İstanbul’u kana bulayacakken yakalanmıştı! PKK’lı Mehdi Mıhçı’nın sezme anları görüntülendi

Fatih’te PKK terör örgütüne müteveccih planlı operasyonda, örgütün sözde hususi kuvvetlerinin mensubu Mehdi Mıhçı cali kimlikle yakalanmıştı. Mıhçı’nın İstanbul sokaklarında dolaşırken düzenlilik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

BAKAN SOYLU, YAKALANDIĞINI SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU

Operasyonu duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, ” Hedef Karayılan’ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye sabık, PKK’nın güya özel kuvvetlerine mensup, bomba eğitimi veren, İstanbul’birlikte eylem düzenlemek ve yaptırmak amacıyla gelen; Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı, başarılı aynı operasyonla cali kimlikle İstanbul’da yakalandı. Güvenlik İstihbarat ve İstanbul Güvenlik Müdürlüğümüze tebrikler” açıklamasında bulunmuştu.

MEHDİ MIHÇI’NIN İFADESİ

Mehdi Mıhçı, savcılıkta verdiği ifadesinde örgüte uzuv olan ablasının ölümü sonrası yıldırı örgütüne katıldığını anlatan berbat, bombalı eylemlere katılmadığını öne sürdü.

26 yaşındaki teröristin ifadesinde, “2014 yılında PKK terör örgütüne katıldım ve bu nedenle yapmacıklı kimliği kullandım. Ablam Jiyan Mıhçı PKK terör örgütüne katılmıştı. 2010 yılında öldüğü haberini aldık. Bu beni ruh bilimsel adına etkiledi ve 2014’bile ben da örgüte katıldım. Avaşin’e gittim ve orada terbiye aldım. Terbiye sonrası Şehit Behçet Bermani tepesinde kaldım, 2015 yılının sonuna kadar o bölgedeydim. Sonrasında örgütten olmak suretiyle Irak’ın Diyana tarafında mevcut köylere geçtim.

“TÜRKİYE’YE GELMEYE ÇEKİNDİM”

Türkiye’ye gelmeye çekindim. Orada kendime benzeri avlu kurdum ve 2022’ye büyüklüğünde bu şekilde ayrımsız avlu sürdüm. 2022’nin Orak Ayı ayındaysa Irak’tan İran tarafına geçtim. Oradan bile Dert Doğubeyazıt üzerinden Türkiye’ye antre yaptım. İstanbul’da tıpkı gelişim kurmayı düşünüyordum. İş kurduktan sonradan ailemle görüşüp alışılagelen tıpkı hayat içerisine elde etmek istemiştim. Bana sorduğunuz ‘Nur Muhammet Bultan’ kimliğini Irak’taki kaçakçılar ayarlamıştı, nerede ve zahir ayarladıklarını bilmiyorum.” dediği kaydedildi.



Share: