İzi “Ulus Bahçesi” ile silinen terör saldırısının yüreklerdeki acısı dinmedi

Elazığ Inanma Müdürlüğüne 6 yıl geçmiş PKK’lı teröristlerce bomba gebe araçla planlı yıldırı saldırısı hafızalardan silinmedi.

Elazığ İl Inanma Müdürlüğüne 18 Ağustos 2016’da PKK’lı teröristlerce bomba gebe araçla planlı, 3 polisin şehit olduğu, 217 kişinin yaralandığı pespaye saldırıların üzerinden 6 sene geçti.

Bombalanan güvenlik müdürlüğü binasının bulunduğu alanın, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla şehitler anısına “Kavim Bahçesi”ne dönüştürülerek halkın hizmetine açılmasından bahtiyarlık duyan Elazığlılar, devletin teröre cebin kararlılıkla yürüttüğü mücadeleyi destekliyor.

“Devletimiz o patlamadan sonraları yıkılan alanda hiçbir karışık bırakmadı”

Saldırıdan yanık kurtulan tır şoförü Abdulbasit Özdemir AA muhabirine, İl Güvenlik Müdürlüğünün önünden geçtiği tam patlamanın meydana geldiğini belirterek, saldırıda aheste yaralandığını söyledi.

Özdemir, “Patlamadan bilahare 33 gün yoğun bakımda kaldım. İlk 7 günü hatırlamıyorum. Uyandığımda patlamanın olduğunu öğrendim. Patlamada sağlıklı gözümü kaybettim. Kollarımda begayet parçalanmalar oldu. Vücudumun bir nice yerinde hasar kaldı.” dedi.

Saldırıyı aradan 6 yıl geçmesine rağmen unutamadığını anlatan Özdemir, rezil saldırının acısını yıllardır hem fiziken hem ruhen taşıdığını belirtti.

Özdemir, “Devletimiz o patlamadan sonraları yıkılan alanda hiçbir kirli bırakmadı. Devletimizin büyüklüğünü burada görüyoruz. Saldırıyı düzenleyen yıldırıcı birlikte öldürüldü. Vatanımız, milletimiz salim olsun. Ama yıldırı tek yere varmayacak.” ifadelerini kullandı.

“Terörü lanetliyorum”

Patlamayı evinde hisseden Serap Bingöl ise 6 yıl evvel gerçekleştirilen terör saldırısının etkisinden bibi kurtulamadıklarını belirtti.

18 yıldır yaşadığı mahallenin yaşanan saldırıdan çokça etkilendiğini dile getiren Bingöl, acısını bibi içlerinde hissettiklerini anlattı.

Bingöl, şunları söyledi:

“Tanrı tıpkısı elan o günleri yaşatmasın. Terörü lanetliyorum. Yıkılan yeri devletimiz millet bahçesi yaptı. İnsanların gelip burada gezmesi, yakarış etmesi bizi rahatlatıyor. Vatanımıza Rabb’im aynı daha hakeza bir husus yaşatmasın. Devletimiz şehitlerimizin kanını yerde bırakmadı. Bu de bizler üzere tıpkı avunç oldu. Terör mücadelede çok iyi noktadayız. Allah devletimizden razı olsun. Hainlere da okazyon vermesin.”

“???????Ulus bahçesine revan dizge şehitlerimize yakarış ediyor”

Akıllıca Tofur ise saldırıda hareket yerinin ağır sıklet hasar gördüğünü, camların patladığını anlatım etti.

Yaşadıkları saldırıyı unutmayacaklarını dile getiren Tofur, “Haddinden Fazla kötü tıpkı gündü. Tanrı o günü tıpkı daha yaşatmasın. Patlamanın olduğu düzlük gül bahçesi kabil bir park alanı oldu. Devletimiz bu konuda haddinden fazla duygunluk gösterdi. Budun bahçesine giden hep şehitlerimize yakarış ediyor. Domuzuna çatlak geçiriyor. Bire Bir elan o günleri yaşamak istemiyoruz. Terör şu anda finiş noktasında. Allah devletimize bozulma vermesin.” ifadelerini kullandı.

Recep Yağdıran da evde kahvaltı yaptığı esnada nazik tıpkı patlama ile sarsıldıklarını belirterek, saldırının evlerinde hasara sebep olduğunu söyledi.

“Cenabıhak o günleri bir elan göstermesin. Patlamadan kaynaklı o tazyik ve patırtılı hala kulaklarımızda yankılanıyor. Tek unutamıyoruz o anları. Bu ülkenin suyunu ekmeğini yiyici ve nankörlük edenlere birlikte Tanrı okazyon vermesin.” diyen Yağdıran, şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Saldırının faili terörist aylak arkaç getirilmişti

Elazığ İl Güven Müdürlüğüne 18 Ağustos 2016’üstelik PKK’lı teröristlerce bomba iki canlı araçla hareketli düzenlenmiş, 3 polisin martir olduğu saldırıda 217 kişinin yaralanmıştı.

İçişleri Bakanlığınca, Elazığ- Arıcak ilçesi Göresedağı bölgesinde, İl Uyanık Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmada aylak hale getirilen 2 teröristten birinin, terörden arananlarda 1 milyon liraya büyüklüğünde ödülle turuncu listede meydan düz “Firaz Amed” kod adlı İzzet Alp olduğu tespit edilmiş, teröristin, Elazığ İl Inanma Müdürlüğüne düzenlenen saldırının faili olduğu açıklanmıştı.???????



Share: