Kadirli’de Öğrenci Velileri, Sene Ortasında Nakil Kararına Aksülamel Gösterdi: “Sınav Arifesinde Çocukların Apayrı Bir Okula Gönderilmesini İstemiyoruz”

HÜCCET DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’üstelik, Kadirli Borsa İstanbul İlkokulu’nda okuyan çocuklarının ikinci çağ amacıyla bambaşka aynı okula nakledileceğini öğrenen bazı veliler, tepki gösterdi. Velilerden Mahmut Demirören, “Biz çocuğumuzu 1. sınıftan itibaren bu okula verdik. Bu okulda öğrenimini bitirmesini istiyoruz. Bizden iznimiz ve onayımız olmadan bu sınav arifesinde çocukların başka bire bir okula gönderilmesini ruh bilimsel yönden etkilenecek oranın atmosferine alışması derken okul bitecek. Tığ veliler namına bunu akseptans etmiyoruz ve istemiyoruz” dedi.

Osmaniye’dahi, Kadirli Borsa İstanbul İlkokulu’nda okuyan gâh dördüncü derslik öğrencilerinin, “derslik yetersizliği” gerekçesi ile apayrı ayrımsız okula nakledilmesine değişmeyen verildi.

“ÇOCUĞUMU BURAYA YAZDIRDIM, BURADA OKUYACAK”

Velilerden Zeliha Bağrıyanık, şunları söyledi:

“Benim çocuğum İMKB (Kadirli Borsa İstanbul İlkokulu) birlikte okuyor. Ego onu buraya yazdırdım ama birinci sınıftan bu yana sav yaşıyorum. tek sınıfa yazdırıyorum ‘kura çektik’ diyorlar eksantrik sınıfa veriyorlar. Kaymakama büyüklüğünde gidiyorum serencam alamıyorum. Şu anda birlikte benim çocuğumu, burada okuyan çocuğumu imam dil cambazı okuluna göndermeye çalışıyorlar. Ben çocuğumun buradan o okula gitmesini istemiyorum, ego çocuğumu buraya yazdırdım. Benim 2 lime çocuğum de burada okuyorlar. Buradan ben eksantrik okula gitmesini istemiyorum. Benim çocuğuma hiçbir esbabımucibe göstermeden nahiye dışında apayrı bir okula gönderiyorlar. Ego Şehit Kansu Küçükateş’te oturuyorum, Cemalpaşa’birlikte oturmuyorum. Tutuyorlar okula kapasitesinden fazla 4 pasaj kaliteli açıyorlar, 4. sınıflara derslik kalmadığı amacıyla oraya gönderiyorlar. Yapılan herhangi bir husus kusurlu ama kimesne bunun arkasında durmuyor. Kime gideceğiz? Kaymakama gidiyoruz sonuç alamıyoruz. Kaymakamla kaza milli eğitim bilimi müdürü hakeza ayrımsız karar almışlar. Kesinlikle biz bunu istemiyoruz ve ego çocuğumu buraya yazdırdım, benim çocuğum burada okuyacak.”

“YÖNETMELİĞE UYULMUYOR”

Apayrı ayrımsız mektepli velisi Nazmi Yılmayan, “4 lime sınıfın başka okula İmam Hatip’e gönderileceğini söylediler bize. Tığ bu şekilde olan tıpkısı yetişek sistemini akseptans etmiyoruz dedik ve biz çocuklarımızı o okula fırlatmak istemiyoruz. Servis sıkıntısı dahi yaşayacağımız ayrıca bir bununda çabası olduğunu gördük. Tığ bundan yağlık bu çocuklarımızın bu okula gönderilmesini istemiyoruz. Yönetmeliğe göre da çocukların başka ayrımsız okula, apayrı bir sınıfa gönderilmesi amacıyla velilerin izni olmadan imzası olmadan gönderilemeyeceğinden bahsediliyor” ifadelerini kullandı.

Öğrenci velisi Mahmut Demirören ise şunları söyledi:

“Tığ çocuğumuzu 1. sınıftan itibaren bu okula verdik. Bu okulda öğrenimini bitirmesini istiyoruz. Bizden iznimiz ve onayımız olmadan bu sınav arifesinde çocukların apayrı aynı okula gönderilmesini ruhsal yönden etkilenecek oranın atmosferine alışması derken okul bitecek. Tığ veliler yerine bunu kabul etmiyoruz ve istemiyoruz. Çocuğumuzun bu okulda başlayıp bu okulda akıbet 4. derslik olarak tamamlamasını istiyoruz. Bizim evlerimiz bu okula yakın beslenmesini değme ihtiyaçlarını bu okula gelerek görüyoruz. Ora bize uzak, ulaşım olsun çocukla ilgilenmemiz olsun elan yumruk benzeri aşamamız olacak.”

“ÇOCUKLARIN BAŞINA BİR ÖZ GELİRSE SORUMLUSU KİM OLACAK”

Ayrıksı ayrımsız mektepli velisi Hanife Küçüközkan, “Eğer tıpkısı okulda deprem oluyorsa hemen niçin 4. sınıflar etkileniyor? 1. sınıfları yığarken neredeydi bu akılları? Ben bunu kabul etmiyorum. İmam Hatip’e gönderdikleri öğrenciler, bizim buradaki mektepli dağıldıktan sonra tahminî 20 zaman bilahare falanca geliyor ve o saatte birlikte kimesne olmuyor, in cin bütünüyle oynuyor. Bu çocukların başına bire bir öz gelirse sorumlusu kim olacak soruyorum sizlere. Milli Yetişek Bakanımıza sesleniyorum, bu yanlıştan dönülmesini istiyorum” diyerek konuştu.

Share: